Image Map

Savaşa hayır: Rusya’yı saldırılarını durdurmaya, NATO’yu yayılmacı planlarından vazgeçmeye çağırıyoruz

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin sıcak çatışmaya dönüşmesi ile ilgili olarak DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu’nun açıklaması

Bir süredir Rusya ile Ukrayna arasında yapay olarak körüklenen gerilim maalesef sıcak çatışmaya dönüştü. Bu çatışmanın kaybedeni Rusya ve Ukrayna emekçileri başta olmak üzere bölge halkları olacaktır.

NATO’nun Ukrayna’ya yönelik genişleme planı ve Ukrayna’yı silahlandırarak Rusya’yı kuşatma girişimleriyle artan gerilim, Rusya’nın işgal girişimi ile sıcak savaşa dönüşmüştür.

Farklı emperyalist projelerin ve yayılmacı hayallerin çatışması emekçilere yıkım getirmekte, dünyayı ve halkları felakete sürüklemektedir.

Daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan acilen silahların susması, Rusya’nın saldırılarına son vermesi acil önceliğimizdir.

ITUC ve ETUC’un dünyanın daha fazla savaşa değil yeni bir toplumsal sözleşmeye, insanlara, istihdama ve barışa yatırım yapılmasına ihtiyacı olduğu yönündeki uyarılarına katılıyor, sorunların müzakere ile çözülmesine dair çağrısını destekliyoruz.

Bu çerçevede Rusya’yı saldırılarını durdurmaya, NATO’yu da yayılmacı planlarından vazgeçmeye çağırıyoruz.

ITUC ETUC