Image Map

İş cinayetlerine önlem almayan Çalışma Bakanlığı mühürlendi: 18 gözaltı

Haberin videosu için resme tıklayınız

video

DİSK üyesi Enerji Sen, Limter-İş ve Dev Yapı-İş genel başkanlarının da aralarında olduğu 18 DİSK’li Çalışma Bakanlığı’nın kapısında gözaltına alındı.gozaltioncesi

Çalışma Bakanlığı önünde bir açıklama yaparak “Taşeron çalıştırma yasaklanmalı, işçi sağlığı-iş güvenliği önlemleri alınmalıdır” diyen sendikalarımızın üyeleri “Artık Yeter! Çalışırken Ölmek İstemiyoruz. Çalışma Bakanı İstifa!” yazılı bir pankart açtılar.

mühür

 Bakanlığın kapısına “İşçilerin can güvenliğini sağlamayan Çalışma Bakanlığı işçiler tarafından mühürlenmiştir!” yazısı asan sendikalarımızın üyelerine Çevik Kuvvet saldırısı yaşandı.

gozaltı

Dev Yapı İş Genel Başkanı Dursun Açıkbaş, Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman ve Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın da aralarında olduğu 18 DİSK’li mühürledikleri bakanlık önünden gözaltına alındı.

fitrat

 

 

 

ITUC ETUC