Image Map

Adım Adım Ankara Yürüyüşü

DİSK, insanca ücret, gelirde adalet, vergide adalet ve ülkede adalet mücadelesini ülkenin dört bir yanında işyerlerine ve meydanlara taşımasının ardından; İstanbul’dan Ankara’ya bir yürüyüş gerçekleştirdi.

17 Aralık 2025 Çarşamba günü bölgelerde gerçekleştirdiğimiz “gelirde adalet, vergide adalet, insanca yaşanacak ücret” basın açıklamalarımızın İstanbul ayağında, Çalışma İl Müdürlüğü önünden #İnsancaÜcret için İstanbul Kartal’dan Ankara’ya yürüyeceğimizi kamuoyuyla paylaştık.

Üç gün süren Ankara yürüyüşümüzü 21 Aralık 2025 Pazar günü Kartal’da gerçekleşen basın açıklamamız ardından başlattık ve 21 Aralık 2025 günü Gebze’de bir işçi buluşması, İzmit’te basın açıklaması; 22 Aralık 2025 günü ise Bursa’da ve Eskişehir’e basın açıklamaları gerçekleştirerek 23 Aralık 2025’te Ankara’ya vardık. Ankara’da Ulus Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklaması ile gelirde ve vergide adalet mücadelemizin taleplerini bir kez daha dile getirerek umudumuzu büyüttük.

21 Aralık 2025 · Kartal

21 Aralık 2025 pazar günü saat 11.30’da Kartal Neyzen Tevfik Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamamıza DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Şükret Sevgener ve DİSK İstanbul Bölge Temilcisi Asalettin Arslanoğlu’nun yanı sıra sendikalarımızın yönetici ve üyeleri katıldı.

Kartal’da gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasının ardından DİSK Yönetim Kurulu üyeleri ve sendikalarımızın yöneticileri Ankara’ya yürümek üzere uğurlandı.

21 Aralık 2025 · Gebze

#GelirdeVergideAdalet ve #İnsancaÜcret için gerçekleştirdiğimiz Ankara yürüyüşümüzün ikinci durağı işçi kenti Gebze oldu. Binlerce işçinin bir araya geldiği Gebze işçi buluşmasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Özkan Atar, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Şükret Sevgener ve DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük’ün yanında sendikalarımızın yönetici ve üyeleri ile siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve sendika yöneticileri de katıldı.

Gebze’deki işçi buluşmasında DİSK Genel Başkan Yardımcısı Özkan Atar ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuştu.

Arzu Çerkezoğlu: “DİSK yürürse, umut büyür.”

21 Aralık 2025 · İzmit

#GelirdeVergideAdalet ve #İnsancaÜcret için gerçekleştirdiğimiz Ankara yürüyüşümüzün üçüncü durağı İzmit’ti. Kocaeli’nde gerçekleştirilecek basın açıklaması öncesi yürüyüş kolu Merkez Bankası önünde karşılandı ve kortej sloganlarla yürüyüş yolu üzerinden Sabri Yalım Parkı’na yürüdü. Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Şükret Sevgener ve DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük’ün yanında sendikalarımızın yönetici ve üyeleri de katıldı.

İzmit’te DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklama gerçekleştirdi.

21 Aralık 2025 günü Kocaeli’nde konaklayan yürüyüş korteji, 22 Aralık 2025 günü Bursa’ya ulaşmak üzere Başiskele’den uğurlandı.

22 Aralık 2025 · Bursa

#GelirdeVergideAdalet ve #İnsancaÜcret için gerçekleştirdiğimiz Ankara yürüyüşümüzde yürüyüş korteji, 22 Aralık 2025 Pazartesi günü Kocaeli’nden Bursa’ya vardı. 12.30’da Bursa Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Şükret Sevgener ve DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi Gökhan Aydın, DİSK’li yönetici ve üyelerle katıldı.

Bursa’dan uğurlanan yürüyüş korteji, Ankara yürüyüşümüzün beşinci durağı olan Eskişehir’e yola çıktı.

22 Aralık 2025 · Eskişehir

#GelirdeVergideAdalet ve #İnsancaÜcret için Ankara’ya yürüyüşümüz, 17.00’de Eskişehir’e ulaştı. Karşılama noktasında DİSK’li işçilerle buluşan yüyüşümüz, sloganlarla Eskişehir Ulus Meydanı’na yürüdü.

22 Aralık 2025 Pazartesi günü saat 17.30’da Eskişehir Ulus Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz basın açıklamamıza DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Şükret Sevgener, DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç ile DİSK üyesi sendikaların yöneticileri ve üyeleri ile sivil toplum örgütleri katıldı.

Eskişehir Ulus Meydanı’ndan seslendik: #GelirdeVergideAdalet istiyoruz!

22 Aralık günü Eskişehir’de konaklayan Ankara yürüyüşümüz, 23 Aralık 2025 Salı sabahı Ankara’ya uğurlandı.

23 Aralık 2025 · Ankara

21 Aralık günü #GelirdeVergideAdalet ve #İnsancaÜcret için tüm emekçilerin ve emeklilerin taleplerini Ankara’dan haykırmak için Kartal’dan yola çıkan kortejimiz, 23 Aralık 2025 Salı günü Ankara’ya vardı. Gar Meydanı’nda emekçilerle buluşan Ankara yürüyüşümüz, Ulus Meydanı’na kadar yağmur altında sloganlarla devam etti.

Ulus Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Şükret Sevgener, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya ve DİSK üyesi sendikaların yöneticileri ile üyelerinin yanı sıra TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun gerçekleştirdiği basın açıklamamızda #GelirdeVergideAdalet ve #İnsancaÜcret taleplerimiz bir kez daha dile getirildi.

ITUC ETUC