Image Map

DİSK-AR’DAN İKİ YENİ ARAŞTIRMA KİTABI

DİSK-AR’DAN İKİ YENİ ARAŞTIRMA KİTABI

1)    Türkiye İşçi Sınıfının Görünümü

2)    Emek Araştırmaları (2016-2019)

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) tarafından hazırlanan iki yeni araştırma kitabı Eylül 2019’da yayımlandı.

Türkiye İşçi Sınıfının Görünümü başlıklı kitap Türkiye çapında yürütülen ve işçilerin yaşam ve çalışma koşulları ile kanaat, deneyim ve tutumlarını ortaya koymayı amaçlayan alan araştırmasının kapsamlı sonuçlarını içeriyor. Bu araştırmada ücret, geçim sıkıntısı, konut, kira, yıllık izin kullanımı, çalışma koşulları, çalışma süreleri, işçi sağlığı ve güvenliği, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet, çalışma hayatı sorunlarına bakış, çalışma memnuniyeti,  sınıf aidiyeti ve sosyal yaşam gibi konularda ayrıntı sonuçlar yer alıyor.

Emek Araştırmaları (2016-2019) adlı ikinci DİSK-AR kitabında ise DİSK-AR tarafından 2016-2019 yıllarında yapılan çeşitli araştırmalardan seçilmiş bir derleme yer alıyor. Kitapta Ekonomik Kriz ve Emeğin Durumu, Sendikalaşma Araştırması, Asgari Ücret Gerçeği, OHAL ve Başkanlık Rejiminin Çalışma Hayatına Etkileri, AKP Döneminde Emek, Türkiye’de Emeklilerin Durumu, Başkanlık ve Parlamenter Rejimlerde İşçi Hakları, Kiralık İşçilik Raporu ve Türkiye’nin ILO Karnesi başlıklı araştırmalar yer almaktadır.

Kitaplara basılı halde ve elektronik ortamda ulaşmak mümkündür. Basılı kitaplar DİSK’ten ücretsiz olarak edinilebilir. Kitaplara elektronik olarak www.disk.org.tr adresinden ve aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.

Kitapları aşağıdaki görsellerine tıklayarak PDF olarak indirebilirsiniz:

Emek Araştırmaları (2016-2019) kitabı için tıklayınız (PDF)

 

Türkiye işçi sınıfının görünümü kitabı için tıklayınız (PDF)

Türkiye İşçi Sınıfının Görünümü adlı araştırmanın özet bulguları için tıklayınız (Word).

https://bit.ly/2APlmJl

ITUC ETUC