Image Map

Adana #Direnİşçi'leri: “Köle değil işçiyiz, örgütlüyüz güçlüyüz!”

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği 20 Kasım’da kıdem haklarına sahip çıkmak için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Saat 12:00’de DİSK binası önünde toplanan işçiler sloganlarla İnönü Parkı’na doğru yürüdü. Yürüyüş boyunca kıdem tazminatına sahip çıkma kararlılığının vurgulandığı sloganlar atıldı. İnönü Parkı’na gelindiğinde basın açıklamasını DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Arslan okudu.

Kemal Arslan açıklamasında, AKP hükümetinin tüm emekçileri güvencesiz ve kuralsız çalıştırmak istediğine, kıdem tazminatının kaldırılarak iş güvencesinin yok edilmek ve taşeron çalışmanın kural haline getirilmek istendiğine, Özel İstihdam Büroları ile işçi simsarlığının teşvik edildiğine dikkat çekti.

Açıklamada, “Hükümet emekçileri güvencesiz ve kuralsız çalıştırmak istiyor. Kıdem tazminatı mali bir yük değildir. Bu, işçinin ödenmesi sonraya bırakılmış ücretidir. DİSK olarak binlerce #Direnİşçi ile sokakları meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Kıdem tazminatının gaspına karşı her türlü meşru direnme hakkımızı kullanacağız” ifadelerine yer verildi.

Eylem boyunca “Genel grev genel direniş!”, “Köle değil işçiyiz, örgütlüyüz güçlüyüz!”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” sloganları atıldı.

adana-direnisci-eylemi-20-11-AA

ITUC ETUC