İş cinayetinde yitirdiğimiz Deniz İçli unutulmayacak!

evrenseldeniz

Enerjiye kapılarak 17 Kasım’da hayatını kaybeden DİSK Enerji Sen üyesi BEDAŞ işçisi Deniz İçli için Taksim’de bir araya gelen işçiler, ailesi ve arkadaşları BEDAŞ Genel Merkezi önüne yürüdü.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Celal Ovat’ın yanı sıra DİSK üyesi sendikaların merkez ve şube yönetim kurulu üyeleri ile milletvekillerin de katıldığı  yürüyüşte “Hepimiz Deniz İçli’yiz”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz” sloganları atıldı.

BEDAŞ önünde bir basın açıklaması yapan Enerji Sen Genel Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz ise BEDAŞ işçisinin can güvenliğinin olmadığını defalarca söylediklerini, uyarılarının dinlenmediğini ifade etti ve 2014 yılında can güvenliği talep eden 26 işçinin isten atıldığını hatırlattı. Gürbüz, “Can güvenliği isteyen işçileri işten atanlar, Deniz kardeşimizin katilleridir. Yürüyerek geldiğimiz işten tabutla dönmek istemiyoruz ” diyerek iş cinayetine tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından bir konuşma yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi:

“İşçi arkadaşlarımızı tek bir nedenle kaybediyoruz o da kâr hırsı. En çok ölüm, sermayenin en fazla kâr ettiği 3 sektör olan maden inşaat ve enerjide yaşanıyor. Denizlerin yaşamı üzerinden kârlarını artırıyorlar. Kapitalizm böyle bir sistemdir. Denizlerin çocuğunun geleceğidir umutlarıdır onlarin kasalarını dolduran. Deniz’e sözümüz üretenlerin yöneten olduğu bir düzendir.  DİSK olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.”