Image Map

29 YIL SONRA GEÇ GELECEK ADALETİN ADALETİ SAĞLAMAYACAĞI AÇIKTIR!

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün Kemal Türkler davası ile ilgili basın açıklaması:

 

29 YIL SONRA GEÇ GELECEK ADALETİN ADALETİ SAĞLAMAYACAĞI AÇIKTIR!

·         Adalet ancak Kemal Türkler cinayetinin arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasıyla sağlanır!

 

 

Konfederasyonumuzun Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in faşist katiller tarafından katledilişinin 29. yılında adalet arıyoruz.

 

Ülkemizin 12 Eylül karanlığına gömülmesinde önemli etaplardan biri olan Kemal Türkler’in katledilmesinin ardındaki sis perdesi hâlâ kaldırılabilmiş değil. 12 Eylül öncesinin en planlı cinayetlerinden biri olan bu davada, sanık sandalyesinde oturan şahıs uzun yıllar yurtdışında firari olarak yaşadıktan sonra zamanaşımı süresinin dolmasına az bir zaman kala Kemal Türkler ailesi avukatlarının uzun çabalarıyla sanık sandalyesine oturtulmuştur. 

 

Ünal Osmanağaoğlu hakkında cinayetten tam 19 yıl sonra dava açılmıştır.

Kemal Türkler cinayeti ile ilgili ilk dava 1981 yılında Ankara Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi’nde başladı. MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş, MHP’li Yılma Durak ile Celal Adan’ın, ‘azmettirici oldukları’ iddiasıyla yargılandıkları davada ilk karar 7 Nisan 1987 tarihinde çıktı. Abdulsamet Karakuş ve Aydın Eryılmaz adlı tetikçiler Türkler’i öldürmekten 12’şer, olayda kullandıkları aracı gasp etmekten de 20’şer yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştır.

 

1999 yılından bu yana Kemal Türkler’in katil zanlısı olarak yargılanan Ünal Osmanağaoğlu’na 2003 ve 2007 yılında verilen iki beraat kararı da Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştur. Yargıtay, Osmanağaoğlu’nun cinayetin planlama aşamasında görev aldığını ve silahla ateş ederek, suça asli fail olarak katıldığına vurgu yaparak beraat kararını bozmuştur.

 

Beklentimiz, Kemal Türkler cinayetinin arkasındaki karanlık odakların ortaya çıkarılarak mahkum edilmesi ve gerçek adaletin sağlanmasıdır.

ITUC ETUC