Image Map

TÜRKİYE'NİN KARANLIKLA İMTİHANI DEVAM EDİYOR!..

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün Hrant Dink’in katledilişinin 4. yılı nedeniyle yaptığı basın açıklaması:

Gazeteci Hrant Dink’in katledilmesinin üzerinden tam 4 yıl geçti. Türkiye, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Uğur Mumcu, Musa Anter, Abdi İpekçi ve Hrant Dink gibi çok sayıda aydınını siyasi cinayetler nedeniyle kaybetti.

 

Başta Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler olmak üzere üyelerini ve yol arkadaşlarını suikastlerle yitiren bir örgüt olarak Dink ailesinin acısını hep içimizde hissettik.

 

Aradan geçen 4 yıl içerisinde bizi en az cinayet kadar üzen başka bir olay ise adaletin yerini bulmamasıdır.

 

4 yıldır adaleti, vicdani ve hukuku arıyoruz. Rakel Dink, eşinin cenazesinde R16;Bir bebekten katil yaratan karanlık’ demişti. Türkiye 4 yıldır bu karanlıkla hesaplaşamadı. Adalet arayışı yanıtsız kaldı.

 

Onlar gerçekleri gizlemekten, katilleri korumaktan ve adaleti geciktirmekten bıkmadılar. Biz de bıkmayacağız, adaleti aramaktan, Hrant’ı anmaktan, kardeşlik için mücadele etmekten bıkmayacağız.

 

DİSK üyeleri olarak bir kez daha 19 Ocak’ta saat 15:00’da Hrant’ın vurulduğu yerde AGOS GAzetesi’nin önünde olacağız. Adalet arayan, barış ve kardeşlik isteyen, aydınlık bir Türkiye isteyen herkesi de oraya davet ediyoruz. 

 

 

 

 

 

TARİH: 19 OCAK 2010, ÇARŞAMBA

SAAT : 15.00

YER    : AGOS GAZETESİ ÖNÜ

 

(DİSK üyeleri saat 14.00’te DİSK Genel Merkezi önünde toplanacaklardır.)

ITUC ETUC