Image Map

EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, ADALET VE BARIŞ İÇİN 3 ARALIK'TA ALANLARDAYDI!

 

 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, AKP’nin muhalefete yönelik baskı ve yıldırma politikalarına karşı başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere yurdun birçok bölgesinde sokak eylemleri düzenledi.

 

Kitlesel katılımların yoğun olduğu dikkat çekerken, Ankara’da da Kolej kavşağında toplanan “Emek ve Demokrasi Güçleri” Sakarya Meydanı’na kadar yürüdü.   

 

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, AKP’nin muhalif olan herkesi hedef aldığını öne sürerek, “Türkiye’nin açık cezaevine dönüştüğünü” savundu. Görgün, “AKP hükümetini eleştiren ve politikalarına karşı çıkan herkes tutuklanma korkusu yaşıyor” dedi.

  

KESK Genel Başkanı ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu 25 KESK’linin 6 yıl 3’er ay ceza almalarını ve KCK operasyonları kapsamındaki tutuklamaları eleştiren Görgün, konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Artık yeter diyoruz. Bu gidişata son verilmelidir. Onlar son vermese bile bizler son vereceğiz. Ülkemizde devrimci bir dönüşüme ihtiyaç olduğu açıktır. Bu dönüşümü emekten, demokrasiden, özgürlükten ve barıştan yana olan güçler gerçekleştirecektir. Bu dönüşümü emek ve demokrasi mücadelesinin zor olduğunu bilen bizler gerçekleştireceğiz.

 

Bu nedenle diyoruz ki özel yetkili mahkemeler kaldırılsın, Terörle Mücadele Kanunu kaldırılsın, gözaltı ve tutuklamalara son verilsin, tutuklananlar serbest bırakılsın.”

ITUC ETUC