Image Map

DİSK 14. GENEL KURULU 10-11-12 ŞUBAT 2012 TARİHLERİNDE İSTANBUL'DA TOPLANIYOR…

DİSK 14. GENEL KURULU TOPLANIYOR!

 

·       DİSK, 14. Genel Kurulu’na 1 Mayıs R16;77 katliamında yakınlarını kaybedenleri onur konuğu olarak davet ediyor!

·       Uluslararası Sendikalar Hareketi İstanbul’da buluşuyor!

DİSK 14. Genel Kurulu 10-11-12 Şubat 2012 tarihinde İstanbul’da toplanıyor. Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde toplanacak Genel Kurul’da DİSK’in 45. kuruluş yıldönümü de kutlanacak.

 

DİSK Genel Kurulu’na, 12 Eylül faşist darbesine zemin oluşturan en önemli eylemlerden biri olan 1 Mayıs 1977 Katliamı’nda yaşamını yitiren arkadaşlarımızın yakınları, tutuklulukları devam eden muhalif gazetecilerin aileleri ve siyasi iktidarı eleştirdikleri için işlerinden çıkartılan basın emekçileri de onur konuğu olarak katılıyor.

 

ULUSLARARASI SENDİKALAR HAREKETİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR!

Dünyanın farklı ülkelerinden sendika yöneticileri ve uluslararası sendikal örgütlerin temsilcileri de DİSK 14. Genel Kurulu’na katılmak üzere İstanbul’a geliyor.

 

DİSK’in 45. kuruluş yıldönümünde Kongre’de olacak farklı ülkelerden 45 sendika temsilcisi konuğumuzdan bazıları şöyle: Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Lutterbach, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreter Vekili Patrick Itshbert, Filistin Sendikalar Konfederasyonu (PGFTU) Genel Başkanı Shaher Saed, Kıbrıs Dev-İş Genel Sekreteri Hasan Felek, Kıbrıs PEO Sendikası Genel Sekreteri Hristos Tombazos ve AB Türkiye Karma İstişare Komitesi İşçi Grubu Sözcüsü Annie Van Wezel.

 

Genel Kurul’a katılacak uluslararası heyet aynı zamanda “Uluslararası Sendikalar Hareketin İmkan ve Sorunları” başlığıyla düzenlenecek olan uluslararası panelde kriz karşısında sendikaların ve işçilerin durumunu tartışacaklar.

 

 

GENEL KURUL TOPLANTI TARİHİ ve YERİ:

10 Şubat 2012, Cuma saat 10:00

 

MKM Mustafa Kemal Merkezi Uğur Mumcu Cad. No: 8

Akatlar-Beşiktaş/İSTANBUL

ITUC ETUC