Image Map

AKP İŞÇİ SINIFI VE EMEKÇİ HALKIMIZA YÖNELİK SALDIRILARINI ARTIRARAK SÜRDÜRÜYOR! DİRENECEĞİZ!

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun “Zalimin Zulmüne Direneceğiz” kampanyası çerçevesinde Eylül ayında gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin basın açıklaması:

                        

AKP İŞÇİ SINIFI VE EMEKÇİ HALKIMIZA YÖNELİK SALDIRILARINI ARTIRARAK SÜRDÜRÜYOR!

Güvencesizliğin, taşeronlaşmanın, esnek üretimin hükümet politikası olarak yaygınlaştırılması, çıkarılan torba yasalar, kıdem tazminatının gasp edilmeye çalışılması, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ve Ucuz İstihdam Strateji Belgesi’nde sendikal yasakların yer alması, bu saldırıların önde gelenlerinden.

 

DİSK olarak sessiz kalmayacağımızı, bu baskılara teslim olmayacağımızı, meşru direnme hakkımızı kullanacağımızı ifade ettik. Bu nedenle de “ZALİMİN ZULMÜNE DİRENECEĞİZ!” başlığı altında bir kampanya başlattık.

 

Yaz boyunca süren kampanya çercevesinde, ülke genelinde yürüyüşler, halkı bilgilendiren ve desteklerini alan imza kampanyaları, basın açıklamaları ve işyeri toplantıları gerçekleştirdik.

 

Yine kampanyamız çerçevesinde “12 Eylül AKP ile sürüyor!” başlığı altında 10-13 Eylül tarihleri arasında, ülke genelinde toplantılar, meşaleli yürüyüşler ve mitingler gerçekleştirdik. 12 Eylül askeri darbesiyle el konulan Ankara’daki Genel-İş genel merkez binamızın iadesiyle ilgili yürüyüşler ve oturma eylemleri gerçekleştirdik.

 

Bu çalışmalarımızın, eylem ve etkinliklerimizin devamı konusunda:

 

  • 19 Eylül 2012’de İZMİR’de Bölge Temsilciler Kurulu’muzu toplayacak ve kent sınırları içinde AKP saldırılarını anlatan broşürlerimizi halka dağıtacağız.
  • 21 Eylül 2012 günü İSTANBUL’da tüm şube yönetimleri ve işyeri temsilcilerimizle toplanıp durum değerlendirmesi yapacak ve AKP saldırılarını anlatan broşürlerimizi halka dağıtacağız.
  • 28 Eylül 2012 Cuma günü şube yönetimleri ve temsilcilerimizle ANKARA’da olacak, Çalışma Bakanlığı önünde basın açıklaması ve “Yasaksız, barajsız sendikalar yasası”, “Yüzbinlerce işçi yetki bekliyor R11; AKP sendika düşmanlığını sürdürüyor!” sloganlarıyla OTURMA EYLEMİ gerçekleştireceğiz.

Ekim ayında ise, TBMM’nin açılışı ile birlikte ülke genelinde toplantılar, yürüyüşler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

 

Buradan Çalışma Bakanlığı’na sesleniyoruz:

 

–          ILO toplantılarında söz verdiğiniz gibi, ILO normlarına uygun, yasaksız R11; barajsız sendikalar yasasını bir an önce yasalaşmasını talep ediyoruz.

–          Yüzbinlerce işçinin tıkanan toplu iş sözleşmelerini gerçekleştirmeleri için bu yetki karmaşasına bir an önce son verilmelidir.

ITUC ETUC