Image Map

Bu iktidarın emekçilere saldırmaktan başka bir işi yok mu?

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, en temel haklarını kullanan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere yapılan şiddetli saldırı üzerine açıklaması:

BU İKTİDARIN EMEKÇİLERE SALDIRMAKTAN BAŞKA BİR İŞİ YOK MU?

Bugün 24 Kasım “Öğretmenler Günü”. 12 Eylül’cülerin 1981 yılında empoze ettiği bu günün yıldönümünde yine riyakar bir tavır sergileyen hükümet bir taraftan sahte gülücükler dağıtırken diğer taraftan da, meslek onuruna ve haklarına sahip çıkmak için toplanan eğitim emekçilerinin üzerine polis şiddetiyle saldırdı.

“Meslek Onurumuza ve Haklarımıza Sahip Çıkmak, Toplumsal Yaşamda ve Eğitimde Yaşanan Dayatmalara Hayır Demek İçin; 23 KASIM’DA ANKARA’DAYIZ!” diyen KESK/Eğitim-Sen’in dün gerçekleştirdiği eyleme yurdun çeşitli illerinden Ankara’ya gelen binlerce eğitim emekçisinin taleplerini haykırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na doğru yürümeye başlaması üzerine, polis gazla ve tomalarla saldırmaya başladı.

Eğitim emekçilerinin en temel haklarını kullanmaları bir kez daha iktidar tarafından engellenirken, kolluk kuvvetlerin acımasız saldırısı sonucunda 3 emekçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Halkın, öğrencilerin, kadınların, emekçilerin ve toplumun değişik tabakalarından kitlelerin taleplerini dinleyip çözüm üretmekle mükellef olan hükümet, en demokratik hakkın kullanılarak hükümet politikalarının protesto edilmesine dahe tahammül edemeyip, “Başka bir sese asla yaşama hakkı vermem” diyerek susturmaya, saldırmaya, ezerek bastırmaya devam ediyor.

Demokrasi havarisi kesilerek iktidar koltuğuna oturan, gözünü totaliterlik hırsı bürümüş AKP hükümetinin emekçilere ve sesini yükselten her kesime saldırmaktan başka bir işinin olmadığı ve olmayacağı, iktidarını ancak devlet gücü ve şiddetiyle ayakta tutacağı yanılgısı bir kez daha kendisini göstermiştir.

Kendi sesinden başka bir sese asla tahammül edemeyen AKP hükümetini demokratik teamüllere uyması konusunda bu noktadan sonra uyarmanın artık anlamsız bir çabadan başka bir şey ifade etmeyeceği açıktır.

Toplumsal yaşamda ve eğitimde yaşanan dayatmalara itiraz eden, meslek onuru ve haklarına sahip çıkan eğitim emekçilerine yapılan bu saldırıyı kınıyor, sınıf kardeşlerimizin mücadelelerini selamlıyor, yanlarında omuz omuza olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

 egitimsen_23kasim_3 egitimsen_saldiri

ITUC ETUC