Image Map

#Direnİşçi Eskişehir'de haykırdı: "Hak gaspına geçit yok!.."

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Dr. Arzu Çerkezoğlu, DİSK/Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Eskişehir Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, sendika merkez yöneticileri, işyeri temsilcileri, DİSK’li işçiler, çeşitli siyasi partiler, kitle örgütü temsilcileri ve emek dostları Odunpazarı semtindeki Alaaddin Parkı önünde toplanan bini aşkın kişi çeşitli sloganlar atarak İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün sonunda DİSK Genel Başkanı Kani Beko kalabalığa hitaben konuştu. Beko, kıdem tazminatının, fona devri adı altında gasp edilmesine karşı yaklaşık bir aydır sokaklarda olduklarını söyledi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “İşsizlik Fonu’nda ve devletin topladığı vergilerde işçilerin de parası vardır. İşçinin kıdem tazminatını işçiye ödetmek nasıl bir zihniyetin ürünüdür? Söylediğimiz basittir, açıktır, nettir. Biz işten işçi çıkarma maliyetlerini düşüren hiçbir taslağı kabul etmiyoruz. Biz DİSK olarak bu taslakları çöpe atmakla mükellefiz. Amaçları bizi köleleştirmek. DİSK, taşeronlaştırmanın daha da yaygınlaşmasına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyecektir. Konfederasyonumuz, kiralık işçi uygulamasına ve işçilere gündelikçi usulü çalışmayı dayatan tüm düzenlemelere karşıdır. İşsizlik sorunu kölelikle çözülemez” dedi.

Kıdem tazminatının gaspına karşı her DİSK’li işçinin bir “Direnİşçi” olduğunu ifade eden Kani Beko şöyle konuştu:

“Açıkça söylüyoruz. Kıdem tazminatının fona devri, kıdem tazminatı hakkının yok edilmesidir. Kıdem tazminatının fona devredilmesi halinde, kıdem tazminatının güvence boyutu ortadan kalkacaktır. Patronlar için işçi çıkartmak maliyetsiz hale gelecektir. Kıdem tazminatının fona devri yağma demektir. Bugüne kadar fon adı altında bizlerden toplanan paraların akıbeti bellidir. Kıdem tazminatlarını kurda kuşa, açıkgözlülere yedirmeyeceğiz.”

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!”, “Ölmek var dönmek yok, kıdem hakkımızı vermek yok!” sloganlarını attıktan sonra dağıldı.

DSC_0978DSC_1011 DSC_1078 DSC_1067 DSC_1064 DSC_1050 DSC_1042 DSC_1019 DSC_1018

ITUC ETUC