Image Map

Yoldaş, yüreğini ferah tut!..

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Nelson Mandela’nın vefaatının ardından Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu’na bir taziye mesajı gönderdi.

COSATU Genel Sekreteri Zwelinzima Vavi’ye gönderdiği mektubunda ırkçılığa karşı mücadelede işçilerin ve sendikaların önemini vurgulayan Beko, Mandela’nın mücadelesinin dünyanın farklı yerlerinde ezilen halklar ve işçiler tarafından sürdürüleceğini ifade etti.

YOLDAŞ YÜREĞİNİ FERAH TUT!

Afrikalı İşçi Kardeşlerim!

Biliyoruz, 21. yüzyıl boyunca kendi yurdunuzda veya sürgünde çekmediğiniz acı, yaşamadığınız sıkıntı kalmadı. Her yerde baskı ve ayrımcılıkla karşı karşıya kaldınız. Ama nerede zulüm varsa orada sanattan spora farklı araçlarla isyanınızı haykırdınız.

Biliyoruz, dün gece gözünüze uyku girmedi. Çünkü Nelson Mandela, nam-ı diğer Madiba, sonsuz u

ykusuna daldı. Güney Afrika’da “Irkçı Rejime” (Apertheid) karşı mücadeledeniz sırasında sendikalar en önemli araçlarınız oldu. Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu COSATU’nun bayrağında “Birimizin acısı hepimizin acısıdır!” yazmaktadır. Acınızı, yasınızı bütün içtenliğimizle paylaşıyoruz.

Nelson Mandela, ezilen bir halka önce düşmanı yenmesini sonra düşmanı bile sevmesini öğretti. Irkçılığın en karanlık günlerinde Afrikalı işçileri bilinçlendirdi, sendikalarda örgütledi. Büyük genel grevlere ve onlarca yıl süren sendika kampanyalarına öncülük etti.

Yalnız Afrikalılar arasında değil bütün ezilen insanlar arasında özgürlük ve adalet mücadelesinin en belirgin figürlerinden biri oldu.

Madiba’ya seslenmek istiyoruz;

Yoldaş, yüreğini ferah tut! Afrika Ulusal Konseyi’nin, (ANC) Güney Afrika Komünist Partisi’nin (SACP) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu’nun (COSATU) genç kadroları senin mücadeleni sürdürecek.

Kardeş, huzur içinde uyu! Uzak Asya’da, Orta Doğu’da ve Güney

Amerika’da bütün ezilen halklar, Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da sanayi kentlerinde fabrikalarda çalışan işçiler anılarına sahip çıkacak.

Afrikalı İşçi Kardeşlerim!

Mandela’nın ve arkadaşlarının mücadelesini selamlıyoruz!

Güney Afrika halkı adına başsağlığı dileklerimizi kabul edin!

mandelazavi

Mandela, COSATU Genel Başkanı Zavi ile birlikte

 

mandelacocuk

Genç Mandelalar yetişiyor

ITUC ETUC