Image Map

Ali İsmail Korkmaz için Kayseri'de DİSK adına yapılan konuşma

Eskişehir’de polislerin tertiplediği bir pusuda dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın anısına ve mücadelesine sahip çıkmak için binlerce insan, davanın sürüldüğü Kayseri’de… DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’da adliye önündeki basın açıklamasında bir konuşma yaptı. İşte o konuşma: 

alii

Halktan kaçırılmaya çalışılan bir davanın takipçisi olmak için Türkiye’nın dört bir yanından buraya, Kayseri’ye gelen ve gelmek için yola çıkan herkesi Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu adına selamlıyorum.

Burası, Kayseri adliyesi, bizim açımızdan sözün bittiği yer: Ali İsmail’in bir polis pususunda dövülmesi, dövüldükten sonra yaşananlar, ölümü, katillerinin korunması için gösterilen çaba ve son olarak davanın Kayseri’ye sürülmesi… Bunlar aslında her şeyi anlatıyor.

Bir de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 18 Aralık’ta sarf ettiği şu sözler anlatıyor her şeyi: “Bir Bakanı’nın oğlunun gözaltına alındığını basından öğrenmesi kadar acıklı ne olabilir ki?”

Evet bu ülkede, emeğin ürettiği tüm değerleri yağmalayan hırsızları korumak için büyük bir seferberlik ilan ediliyor.  Artık milyonların zihninde manzara çok net: Onların çocukları çalıyor, onların çocukları korunuyor, bizim çocuklarımız ölüyor.

Bu ülkenin Dışişleri Bakanı diyor ki, bundan 30 yıl sonra yolsuzluklar da, Gezi de hatırlanmayacak.

Siz öyle sanın! Bu halk hırsızları da, bu yağmacılara direnenleri de, direnenlerin katillerini de, bu cinayetlere “destan” diyenleri de unutmayacak, affetmeyecek!

Sizler de, sizlerle birlikte halk düşmanlığı yapanlar da, tarihin çöplüğünde kaybolduğunuda, Ali İsmail’ler bu ülkenin onurlu tarihinde, bu ülkenin demokrasi ve özgürlük mücadelesine adlarını kazımış kahramanlar olarak yerlerini alacaklar.

Bu ülkede yaşayan milyonlar hiç yüz yüze gelmedikleri, hiç tanımadıkları Ali İsmail Korkmaz’ı çok sevdi! Onun için besteler yapıldı, filmler çekildi, şiirler yazıldı… Biz de DİSK olarak Eskişehir’de köleliğe karşı yürürken, ona pusu kurulan yeri ziyaret ederek çiçekler bıraktık. Bu davanın takipçisi olacağımıza söz verdik.

Ali İsmail için, adalet için daha yapacak çok şeyimiz var.

Yıllar geçse de, dünyanın öbür ucuna gitseniz de yakanıza yapışmak için orada olacağız!

Ali’ye atılan her bir tekmenin hesabını soracağız!

O tekmelere, o hain pusulara “destan” diyenler, “emri ben verdim” diyenler de bu hesaptan kaçamayacak.

30 yıl geçse de 300 yıl geçse de 3000 yıl geçse de unutulmayacak bir dersi, bu halk onlara verecek!

Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!

kayseri

ITUC ETUC