Image Map

Soma için taşeron köleliğine karşı bir eylem de Bursa'dan

DİSK’in taşeron sistemine karşı Soma için düzenlediği eylemlerinden biri de 28 Mayıs’ta Bursa’da idi. Öğlen saatlerinde taşeron işçilerin direndiği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan basın açıklamasının ardından akşam saat 18’de de  Kent Meydanı’ndan Fomara’ya yürüyüş gerçekleştirdi.

Youtube videosunu izlemek için resme tıklayınız 

Adsız

DİSK’e bağlı sendikaların yer aldığı eylemde Fomara Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci okudu. Ekinci, ‘Soma’da 301 kardeşimizin ölümünün sebebi, gizli ve ya açık, yasal ve yasadışı biçimde büyütülen, beslenen taşeron düzenidir. Taşeron düzeni başta olmak üzere, tüm güvencesiz çalıştırma biçimleri işçilerin sadece bugününü değil, geleceğini de elinden almaktadır.’ dedi.

Ayhan Ekinci güvenceli iş, insanca yaşam hakkı gasp edilen milyonlar için mücadeleyi yükseltmenin önemine değinerek DİSK’in 4 acil talebini şu şekilde sıraladı:

1. Milyonlarca işçi için kölelik ve ölüm anlamına gelen taşeron çalıştırma kayıtsız şartsız, derhal yasaklanmalıdır.

2. Özelleştirilen, taşeron şirketlere devredilen tüm madenler yeniden kamu eliyle işletilmelidir.

3. İş sağlığı ve güvenliği adı altında bu alanı taşerona devreden, piyasaya açan yasa çöpe atılmalıdır. İş yerlerinde tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir.

4. Çalışma ve Enerji Bakanları derhal istifa etmelidir.

P1000680 P1000708

TIP FAKÜLTESİ ÖNÜ 28 mayıs (1)

ITUC ETUC