Image Map

Abdullah Baştürk, ölümünün 23. yılında anıldı…

Türkiye Devrimci işçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Eski Genel Başkanlarından Abdullah Baştürk, ölümünün 23. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene eşi Ayten Hanım, oğlu Bülent ve torunları Zeynep ile Ece Baştürk‘ün yanı sıra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, eski DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak, DİSK üyesi sendikaların genel başkanları, merkez ve şube yöneticileri, işerlerinden temsilciler ile çok sayıda sendikalı ve mücadele arkadaşları katıldı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu‘nun, demokrasi, özgürlük ve sendikal haklar mücadelesinde yaşamını kaybedenler için saygı duruşu çağrısının ardından konuşan Kani Beko “Bugünkü sendikacılık başarısı, geçmişte tırnakları ile kazıyarak bu noktaya getiren Abdullah Baştürk, Kemal Türkler gibi sendikacıların sayesindedir. Bizler de onların mirası üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

AKP’nin Meclis’ten yeni antidemokratik yasalar çıkarmak için var gücüyle çalıştığını kaydeden Beko, şunları söyledi:

“Bugün DİSK’in 10 ayrı yerde açmış olduğu direniş çadırlarına şüpheli bakılarak arkadaşlarımız cezaevine götürülecek ve Türkiye açık bir cezaevine dönüştürülecek. Bugün Türkiye’de uygulanan tam bir faşist diktatörlük. Tayyip Erdoğan’ın hiçbir sözünü ve yaptıklarını beğenmem. Ama ‘Taraf olmayan bertaraf olur’ sözleri gerçekten haklı sözler. Artık biz de bu diktatörlüğe karşı taraf olalım, yoldaş olalım.”

Konuşmanın ardından Ezik Ozan, Abdullah Baştürk için yazdığı bir şiiri okudu…

DSC_3793 DSC_3794 DSC_3795 DSC_3807 DSC_3809 DSC_3812 DSC_3819 DSC_3820 DSC_3826 DSC_3827 DSC_3829 DSC_3832

ITUC ETUC