Image Map

İşçi sınıfının Sabahat ablasını sonsuzluğa uğurladık

sabahatturkelmanset

DİSK’in kurucu genel başkanı Kemal Türkler’in sevgili eşi, Kemal Türkler Kültür ve Eğitim Vakfı (KETEV) Genel Başkanı, işçi sınıfının Sabahat ablası Sabahat Türkler’i son yolculuğuna uğurladık.

25 Temmuz’da hayata gözlerini kapatan Sabahat Abla için 27 Temmuz 2015 Pazartesi saat 11:30’da DİSK önünde bir tören düzenlendi.

Törende Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu “Sabahat Abla cesaretiyle bizi hiç yalnız bırakmadı” derken, kızı Nilgün Türkler Soydan, annesine alnına son öpücüğü DİSK için kondurduğunu belirterek veda ettiğini söyledi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise DİSK’in 12 Eylül’den sonra yeniden örgütlenmesinde Sabahat Türkler’in katkılarını anlattı.

İşçilerin omuzlarında taşınarak Şişli Camii’ne getirlen Sabahat Türkler’in naaşı, cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze töreninde DİSK ve DİSK üyesi sendikaların yöneticileri, DİSK’li işçiler, milletvekilleri, siyasi partilerden, emek ve meslek örgütlerinden, demokratik kitle örgütlerinden temsilciler, sanat ve bilim dünyasından dostlarımız ve çok sayıda basın emekçisi yer aldı.

Sabahat Ablamız işçi sınıfının mücadelesinde yaşayacak…

CK6HJy6VEAAtEko.jpg-large

CK6TqNNWsAAbeYy.jpg-large

CK6Whg8WsAAh-5V

Screen Shot 2015-08-03 at 13.55.51

CK7YJkMWcAETIwO

 

ITUC ETUC