Image Map

Serapool işçisine dayanışma ziyareti

Cam Keramik İş sendikamıza üye oldukları için SeraPool Fabrikası’ndan çıkartılan ve işlerine geri dönebilmek talebiyle 137 gündür direnişlerini sürdüren işçilere destek ziyareti gerçekleştirildi.

HDP ES GENEL BASKANI SELAHATTIN DEMIRTAS PENDIK'TE YAKLASIK 3 AYDIR GREV YAPAN SERAMIK ISCILERINI ZIYARET ETTI. (FOTO: OZKAN ARSLAN/ISTANBUL, DHA)

 

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kocaeli Millevekili Ali Haydar Konca ve İstanbul Milletvekili Beyza Üstün’ün de aralarında bulunduğu heyetin 26 Ekim Pazartesi günü gerçekleşen ziyaretinde, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Celal Ovat da direnişçi işçilerin yanındaydı.

Serapool işçilerinin mücadele süreçlerini anlatan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, insanca yaşayabilecek ekonomik, demokratik, sosyal haklar için sendikalı olmanın Anayasal bir hak olduğunu hatırlatarak işçilerin derhal işe geri alınmasını istedi. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Türkiye’de işçilerin lehine yasaların ve uluslararası sözleşmelerin uygulanmadığına dikkat çekerek “İşçiler olarak iktidara karşı her zaman direnin. Hatta biz iktidarda isek bize karşı da direnin” dedi ve siyasi partilerden bağımsız olarak işçilerin birliğinin önemine dikkat çekti.

12190825_1201410873209680_7132564985311488579_n

ITUC ETUC