Image Map

İŞÇİ SINIFININ, HALKIN, ÜLKEMİZİN ONURU AKADEMİSYENLERİMİZİN YANINDAYIZ!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, “Bu suça ortak olmayacağız!” bildirisine imza atan Barış İçin Akademisyenler’e yönelik tutuklama ve baskılara ilişkin basın açıklaması…

 

İŞÇİ SINIFININ, HALKIN, ÜLKEMİZİN ONURU AKADEMİSYENLERİMİZİN YANINDAYIZ!

akademisyenlerHem fikirleri hem de duruşları ile Türkiye işçi sınıfının her zaman yanında olan, sendikal ve demokrasi mücadelesine hiçbir zaman katkılarını esirgemeyen, aralarında DİSK-AR Koordinasyon Kurulu üyelerinin de bulunduğu, üretkenlik ve akademik çalışmaları ile tanınan çok değerli akademisyenlerimiz barış talep eden bir metne imza attıkları için evlerinden gözaltına alındılar.

Bir yanda devletin himayesine girmiş bir çete şefinin “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” diye açıkça tehdit eden sözlerine hiçbir işlem dahi yapılmayarak, diğer taraftan düşüncelerinden ve kalemlerinden başka hiçbir silahları olmayan onurlu hocalarımıza karşı girişilen bu baskıcı, otoriter, faşizan tutumu kınıyoruz.

Bu topraklar yeteri kadar kana doydu! Kan deryasında boğuluyoruz… Bugüne kadar kardeş kanı akmasın, analar ağlamasın, Saray’ın savaşında yoksul çocukları ölmesin, bebekler öldürülmesin diye her fırsatta ve ortamda yaptığımız barış çağrılarını bir kez daha tekrarlıyoruz: SAVAŞ VE BASKI POLİTİKALARINA HAYIR! SAVAŞA KARŞI BARIŞI SAVUNACAĞIZ!

Hocalarımızın derhal serbest bırakılmasını, Hitler Almanya’sını aratmayan böyle bir rezalete karşı tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Demokrasi mücadelesinde hiçbir çekince duymadan işçi sınıfının ve halkımızın yanında duran, her türlü bedeli göze alan sevgili hocalarımız yalnız değildir!

ITUC ETUC