Image Map

Katliamın üçüncü ayında da unutmadık! Unutturmayacağız!

????????????????????????????????????

DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından düzenlenen Emek-Barış-Demokrasi mitingine yönelik bombalı saldırıda ölenler, katliamın üçüncü ayında Ankara Tren Garı önünde anıldı.

Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerinin, sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü yöneticilerini katıldığı anma saygı duruşuyla başladı.

Katliamda ölenlerin ailelerinin ağıtlar yaktığı ve konuşmalar yaptığı anma töreninde ortak basın açıklamasını KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse okudu.

Köse açıklamasında “Kokteyl saldırı diyerek büyük bir karartma uygulayanlar katliamdan bu yana şehit yakınlarımızın aileleri de dâhil olmak üzere onlarca insanımızı, sendika yönetici ve üyelerini, avukatları, kadınları gözaltına aldılar, davalar açtılar” dedi.

Katliamda hayatını kaybeden Sarıgül Tülün’ün eşi de “Bu karanlığı birlikte aşalım, yoksa kaybeden yine biz olacağız. Türkiye halkları hepinizi seviyorum” şeklinde konuştu.

Korkmaz Tedik’in babası ise “Biz hak etmiyoruz, iş cinayetleriyle katledilen binlerce işçinin ölümlerini hak etmiyoruz. Gecesini gündüzüne katan, halka doğru haber verebilmek için çabalayan, gözaltına alınan yüzlerce gazeteci ölümü hak etmiyor” dedi.

Anma etkinliğine DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal İş Sendikamızın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK üyesi sendikaların Genel Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve şube yöneticileri de katıldı.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

ITUC ETUC