İşçiler Kartal’da kıdem tazminatı için yürüdü

kartal1

DİSK’li işçiler, kıdem tazminatının gasp edilmesi girişimlerine karşı 9 Şubat Salı akşamı İstanbul Kartal’da yürüdü.

Yürüyüşe DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Celal Ovat, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Cam Keramik İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, DİSK üyesi sendikalarımızın genel merkez, şube yöneticileri ve DİSK’li işçiler katıldı.

kartal3

“Kıdem tazminatlarımız iş güvencemizdir. Dokunma!” pankartının açıldığı yürüyüş için Kartal köprüsünde buluşan işçiler 18:30’da yürüyüşe geçti.

“Ölmek var, dönmek yok tazminatı vermek yok”, “Sermayeye köle olmayacağız”, “Gün gelecek devran dönecek AKP işçiye hesap verecek”, “Tazminat hakkımız gasp edilemez”, “Direne direne kazanacağız”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “Genel grev genel direniş” sloganlarının atıldığı yürüyüş boyunca Kartal halkı, korna çalarak, evlerinin balkonlarından alkışlayarak, tencere-tava çalarak eyleme destek verdi.

12715622_10208718983639986_4814415129029043837_n

4 kilometre civarındaki yürüyüşün ardından Kartal Meydanı’nda DİSK Genel Başkanı Kani Beko bir basın açıklaması yaptı. “Kıdem tazminatının fona devir adı altında gasp edilmesine karşı tüm emekçileri, emek dostlarını, emekten yana tüm güçleri ortak mücadeleye davet ediyoruz. Geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine, ülkemizin geleceğine sahip çıkalım” dedi. Kıdem tazminatının iş güvencesinin son kalesi olduğunun altını çizen Kani Beko, tazminatı “leş kargalarına yedirmemek” için “genel grev”de dahil her türlü mücadelenin verileceğini bir kez daha ilan etti.

12654672_10153851990739303_2942536922038810276_n

Hükümetin “Güvenceli esneklik” adı altında, part-time çalışma, evden çalışma, işçi kiralama, kıdem tazminatının emeklilik fonuna devri gibi düzenlemeleri “müjde” olarak sunduğuna dikkat çeken Kani Beko, bunların kölelik yasaları olduğunu belirtti. Kani Beko “Hükümet müjde vermek istiyorsa, seçimden önce verdiği sözleri tutsun ve tüm taşeron işçilere ayrımsız-kayıtsız-şartsız kadro versin” dedi.

kartal2

TV HABERLERİ

Edirne’de yapılan eylem için tıklayınız

İstanbul’daki basın açıklaması için tıklayınız