Image Map

ACIYA, GÖZYAŞINA, KANA, KATLİAMA ALIŞMAYACAĞIZ! TESLİM OLMAYACAĞIZ!

Acılar bitmiyor, gözyaşı dinmiyor, kan durmuyor!

Türkiye’nin başkenti Ankara’da son 5 ayda gerçekleşen üçüncü bombalı saldırıda en az 37 yurttaşımızı yitirdik.

Bu insanlık dışı katliamı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyor, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Daha önceki katliamlarda da dile getirdiğimiz gibi “Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak, saldırıları kınamak ve lanetlemek ile yetinemeyiz. Ülkemiz topraklarının neden her gün kanla yıkandığını, gözyaşlarının neden dinmediğini bizleri yönetenlere sormak gibi bir yurttaşlık görevimiz bulunmaktadır.”

Diyarbakır’dan İstanbul’a, Suruç’tan Ankara’ya Türkiye’de son 10 ayda sivillerin can verdiği en az altı bombalı saldırı yaşandı.

Hiç kimsenin can güvenliği kalmadığı bir ülkede, “istikrar” vaadi ile iktidara gelenlerden hiçbiri ama hiçbiri kendini “sorumlu” hissedip istifa etmedi.

Tüm toplumun tek bir iradeye biat etmesiyle tüm sorunların çözüleceğini, “istikrar”a kavuşacağımızı vaat ederek iktidar gücü kazananlar şimdi kör bir bombayla ölme ihtimaline alışmamızı istiyor.

Kuzeyden güneye, doğudan batıya ülkemizin dört bir yanını acı sarmışken, her gün yüreğimize ateş düşerken, “Ya biz, ya kaos!” diyerek iktidarının devamlılığını sağlayanların sorumluluğunu görmezden gelemeyiz.

Şiddet şiddeti, bomba bombayı getiriyor. Akan her damla kan ve gözyaşı daha fazla kan ve gözyaşını getiriyor. Savaş-şiddet-terör kısırdöngüsüne teslim olmamız, alışmamız isteniyor.

Hayır alışmayacağız! Artık her birimizin yaşam hakkını tehdit eden bu kısır döngüye teslim olmayacağız!

Ortadoğu’da emperyalist güçlerin halkları sürükledikleri etnik-mezhepsel temelli savaşların esiri olmayacağız! Bu savaşların ülkemize taşınmasına, ülkemizde derinleştirilmesine karşı çıkmaya devam edeceğiz!

“Yurtta barış, dünyada barış” söylemini demode ilan ederek, tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit eden bir çılgınlığı “stratejik derinlik” diye sunanlardan, ölen her bir yurttaşımızın hesabını sormaya devam edeceğiz!

Savaş-şiddet-terör kısırdöngüsünü emeğin mücadelesini yükselterek kıracağız!

ITUC ETUC