Image Map

BAHARI ANCAK ELELE VEREREK GETİREBİLİRİZ!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun Newroz/Nevruz Bayramı mesajı:

BAHARI ANCAK ELELE VEREREK GETİREBİLİRİZ

Anadolu’da, Ortadoğu’da, Orta Asya’da ve Kafkaslar’da, bölge halkları ‘Kurtuluş Günü’ (baharın gelişi) olarak Nevruz/Newroz’u kutlamaktadır. Bu bayram çok geniş bir coğrafyada farklı dilleri konuşan, farklı inançlara sahip halkların ortak bir umudunun, zalimin yenilgisinin sevincini taşır.

İçinde bulunduğumuz koşullarda yaslarımızla, acılarımızla beraber böylesi bir günde tabii ki barışa, kardeşliğe zalimlerin yenileceğine dair umudumuzu tazelemeliyiz.

İnancımız odur ki, geniş bir coğrafyada aynı bayramı farklı dillerde türkülerle kutlayan halkların bilgeliği, emperyalistlerin, diktatörlerin, katliamcıların savaşa ve kitle kıyımına dayalı politikalarından çok daha köklüdür.

Baharın gelişi, farklı kimliklerimiz nedeniyle birbirimizi düşman görerek değil, el ele verip karanlık bulutları dağıtarak mümkündür.  Yana yana çalışarak, alınteri dökerek hayatı birlikte yaratan emekçilerin, insanca, özgürce, kardeşçe yaşayacakları bir toplumu ve dünyayı da yine birlikte kuracaklarına inancımız tamdır.

Hiçbir tarihsel miras, yasaklarla, baskılarla unutulmaz, unutturulamaz. Emeğin Birlik-Mücadele ve Dayanışma günü 1 Mayıs’lar ile beraber yıllarca “tehlikeli” ve “yasak” bir gün olarak ilan edilen Newroz/Nevruz inanıyoruz ki bir arada barış içinde, kardeşçe yaşama umudumuzun simgesi olarak yanmaya devam edecektir.

Newroz/Nevruz bayramının ülkemizdeki ve Ortadoğu’daki çatışmaların, katliamların, savaşların ve ölümlerin sona ermesine, kalıcı barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dileriz.

Nevruz kutlu olsun!

Newroz Pîroz Be!

ITUC ETUC