Image Map

Ankara’dan Kilimli’ye dayanışma ziyareti

4 aydır ödenmeyen maaşları ve çalışma hakkı için Zonguldak/Kilimli’de direnen Balçın maden işçilerine bir ziyaret gerçekleştirildi.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi ve DİSK/Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün’e,  DİSK/Emekli-Sen GYK Üyesi Necmettin Akgül, DİSK/Genel-İş Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu ve DİSK/Genel-İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Turan Kütükbaş’ın eşlik ettiği 28 Mayıs’taki ziyarete yeraltında direnen işçilerin aileleri ve Kilimli halkı da destek verdi.

Direnişteki işçilere ve ailelerine seslenen Tayfun Görgün, direnen maden işçilerinin haklı mücadelesini ve mücadeleye en önemli desteği veren işçilerin ailelerini kutlayarak DİSK’in direnişe her türlü desteği vereceğini belirtti. Aslen TTK’ya ait olan bu ocakların rödovans ve taşeron yoluyla devredildiğini vurgulayan Görgün, asıl muhattabın Enerji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve TTK olduğunu belirterek, direnen işçilerin geriye dönük ücret alacakları ve tazminatlarının garanti altına alınıp, ocakların TTK tarafından işletilmesi gerektiğini söyledi.

333 (1)

333 (3)

ITUC ETUC