Image Map

Yüreğimiz Soma’da öfkemiz alanlardaydı

Soma katliamının üzerinden iki yıl geçti. Soma’da düzenlenen basın açıklamasının yanısıra Türkiye’de pek çok ilde, DİSK’in bölge ve il temsilciliklerinin de çağrısıyla alanlara çıkıldı, Soma’yı unutmama ve unutturmama sözü verildi.

SOMA’DAKİ ANMA ETKİNLİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL

İstanbul Soma'da yaşamını yitiren işçiler, katliamın ikinci yıldönümünde DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla anıldı. Katliamın sebebinin köleleştirme ve güvencesizleştirme politikaları olduğu belirtilen açıklamada, iki yılın ardından ne gerçek sorumluların yargılandığı, ne de herhangi bir önlem alındığı vurgulandı.

Soma’da yaşamını yitiren işçiler, katliamın ikinci yıldönümünde DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla anıldı. Katliamın sebebinin köleleştirme ve güvencesizleştirme politikaları olduğu belirtilen açıklamada, iki yılın ardından ne gerçek sorumluların yargılandığı, ne de herhangi bir önlem alındığı vurgulandı. Açıklamaya DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı da katıldı.

ANKARA

ankara

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Tabip Odası’nın çağrısıyla bir araya gelenler Yüksel Caddesi’nden Olgunlar Caddesi’ndeki Madenci Anıtı’na yürüdü, hayatını kaybedenler için saygı duruşu gerçekleştirdi.

ADANA

adana

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, DİSK Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu okudu. AKP döneminde 17,000’in üzerinde iş cinayeti işlendiğini belirten Gündoğdu, Kiralık İşçilik yasasının yeni Soma’lara davetiye çıkardığını söyledi.

EDİRNE

edirne

Edirne Saraçlar Caddesinde gerçekleştirilen basın açıklamasını Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu adına dönem sözcüsü DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday okudu.

ANTALYA

antalya

Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında “AKP iktidarının uyguladığı neoliberal ekonomi politikalarının bir sonucu olarak yaygınlaşan güvencesiz, esnek istihdam biçimine karşı mücadelemiz sonuna kadar sürecek” denildi.

GAZİANTEP

gaziantep

İnşaat Mühendisleri Odası toplantı salonunda yapılan ortak açıklamada Soma faciasının unutulmadığı ve unutturulmayacağı ifade edildi.

ESKİŞEHİR

eskisehir_soma_1

Hamamyolu Caddesi Saatli Park’ta toplanan Eskişehirlilerin önü henüz yürüyüş başlamadan polis tarafından kesildi. Kitlenin kararlı duruşu sonucunda barikatın açılmasının ardından yapılan açıklamada “301 canımızın acısı hâlâ yüreğimizde. Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini saygıyla anıyoruz” denildi.

MERSİN

 

mersin

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Forum AVM önünde basın açıklaması düzenledi. “Soma’da iş cinayetinde hayatını kaybeden 301 maden işçisini unutmadık” pankartının açıldığı eylemde “Soma’yı unutmadık, unutturmayacağız”, “Soma kaza değil katliamdır” sloganları atıldı.

ÇANAKKALE

IMAG1962

Çanakkale’de İskele Meydanına yapılan yürüyüşün ardından basın açıklamasını Erdinç Uslan okudu

 

IMAG1965

Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde DİSK Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün ile söyleşi yapıldı

ITUC ETUC