Image Map

İşçi sınıfı bir önderini uğurladı

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz DİSK eski genel başkan vekili ve Tekstil İşçileri Sendikası kurucu genel başkanı Ali Rıza Güven’i son yolculuğuna DİSK’li işçiler uğurladı

DİSK Genel Merkezi önünde yapılan törene DİSK genel başkanı Kani Beko, yönetim kurulu üyesi Kanber Saygılı, DİSK eski genel başkanı Rıdvan Budak, DİSK’e üye sendikaların yöneticileri ve üyeleri ile Ali Rıza Güven’in ailesi, dostları ve yoldaşları katıldı. Saygı duruşu ile başlayan törende ilk sözü DİSK eski genel başkanı Rıdvan Budak aldı. 1980 öncesi örgütlenme çalışmalarında Güven’in aldığı sorumluluklardan bahseden Budak; Güven’in o dönem genç bir sendikacı olan kendisinin önünü kapatmak bir yana, inisiyatif alması için cesaretlendirdiğini söyledi.

Budak’tan sonra söz alan genel başkanımız Kani Beko ise, bugünkü sendikal hareketin Güven’e ve onun kuşağına çok şey borçlu olduğunu söyledi. Onların mücadelelerinden örnekler veren Beko, konuşmasını “bugün kiralık işçiliğe karşı nasıl mücadele edeceğimizi onlar sayesinde biliyoruz. Rıza başkan rahat uyusun, bayrak emin ellerde” diyerek tamamladı.

DİSK Genel Merkezi önünde yapılan törenin ardından Karacaahmet Mezarlığına götürülen Ali Rıza Güven’in naaşı, öğle namazının ardından burada defnedildi.

IMG_5884

IMG_5890

ITUC ETUC