ÖZGÜR DÜŞLER KATİLLERDEN GÜÇLÜDÜR!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Suruç katliamının birinci yıldönümünde bir açıklama yaptı.

500-201

Suruç katliamıyla başlayan sürecin, ardı arkası kesilmeyen katliamları, darbe girişimlerini ve karşı darbeleri getirdiği söylenen açıklamanın tam metni şöyle:

20 Temmuz 2015 günü Suruç’ta Türkiye tarihinin en büyük insanlık suçlarından biri işlendi. Kardeşlerine özgürlük, eşitlik, barış düşlerini taşıyan 33 “düş yolcusu”nu barbarca bir katliamda sonsuzluğa uğurladık.

33 genç yürekli insanımızı yitirdiğimiz bu katliam Türkiye’nin yakın tarihi açısından da karanlık bir dönemin başlangıcı oldu. Ardı arkası kesimleyen katliamlar, darbe girişimleri ve karşı darbelerle ülkemiz son bir yılda karanlık bir sürece girdi.

7 Haziran seçimlerinin ardından sandıktan çıkan sonuçlara saygı duyulmamasıyla başlayan karanlık döneminde ülkemizde anaların gözyaşları, insanlarımızın kanları sel oldu aktı. Ülkemiz, savaşın, şiddetin, darbe girişimlerinin ve fiili rejim değişikliği dayatmalarının eşliğinde büyük bir kaosa sürüklendi.

O günden bugüne Suruç soruşturmasında herhangi bir ilerleme sağlanmadı. Suruç’ta ölen gencecik insanların anısına en ufak bir saygı gösterilmediği gibi, “Suruç için Adalet” istemek dahi suç olarak gösterildi.

İşte tam da bu yüzden “Suruç için Adalet” istemek sadece Suruç katliamının aydınlanmasını, sorumluların hesap vermesini istemek demek değildir.

“Suruç için Adalet” istemek, darbelerin, katliamların, savaşın, kanın ve gözyaşının sona erdiği, emeğin, barışın, demokrasinin hüküm sürdüğü bir ülke için mücadele etmektir.

“Suruç için Adalet” istemek, 33 arkadaşımızın o güzel düşlerini gerçek kılmaktır… O özgür düşler, katillerden güçlüdür! Ve elbette emeğin, barışın, demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin mücadelesini verenler kazanacaktır!