Image Map

İNSANLIK ÖLÜYOR, BU BARBARLIĞI DURDURALIM

DİSK Genel Başkanı Kani BEKO, Gaziantep’te bir kına gecesinde yaşanan bombalı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Ülkemiz, yapılacağı adeta belli olan bir bombalı saldırıya daha uğradı. Gözlerimizin önünde insanlık katledildi. Bu insanlık dışı katliamı gerçekleştirenleri lanetliyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Her geçen gün yeni bir katliamın yaşandığı ülkemizde iktidarın, bir kez dahi siyasi sorumluluk üstlenmemesi ve hesap vermemesi artık kabul edilemez bir noktaya ulaştı.

Bu katliam hükümetin izlediği vahim Suriye politikasının sonucudur.

Bu katliam, Şam’da “bayram namazı” kılma hayallerinin, Ortadoğu’daki savaşa taraf olma politikasının sonucudur.

Bu katliam, bu cihatçı çetelerin Gaziantep’i adeta üs olarak kullanmalarına göz yumulmasının sonucudur. Fransa’da gerçekleşen terör saldırısından sonra bu şehirde kutlama konvoylarına kim izin verdiyse, dün yaşanan katliamı o cesaretlendirmiştir!

Bu katliamın sorumluları, Suriye sınırını bu katillere açan, onlara silah verenlerdir.

Henüz geçtiğimiz ay açıklanan 10 Ekim Katliamı iddianamesinde IŞİD’in “Antep Emiri” Yunus Durmaz’ın örgütün “Sınır Emiri” İlhami Balı’ya, “kentteki düğünlere bombalı intihar saldırısı düzenleyebileceklerini” söylediği bir yazışma da yer alıyor. Göz göre göre gelen bu katliamın nasıl olup da önlenemediğini, nasıl bir güvenlik zaafiyeti olduğunu ısrarla sormak zorundayız.

Ülkemizi cihatçıların üssü haline getirenlerden, bombaları kilometrelerce taşımalarına müsaade edenlerden hesap sormak zorundayız.

Yalnızca ölmemek için değil, insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak, yani demokratik bir ülkede yaşamak için hesap sormak zorundayız.

Bugün Gaziantep katliamıyla bir kez daha bedelini ödediğimiz “Suriye macerası”na derhal son verilmelidir. Hükümet Suriye politikasının derhal değiştirmeli, “yurtta barış bölgede barış” ilkesini benimsemelidir.

Çalışırken ölmediğimiz, savaşta ölmediğimiz, katliamlarda ölmediğimiz bir ülkeyi ancak ve ancak emek kurabilir, emeğin mücadelesi kurabilir. Savaşa, katliamlara, ölümlere karşı birlikte yaşama ve birlikte yaşatma irademizi savunmaya devam edeceğiz.

ITUC ETUC