Image Map

ÖZGÜR BASINA YÖNELİK DARBEYE HAYIR!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun TV kanallarının yayınının durdurulması ile ilgili yaptığı açıklama

ÖZGÜR BASINA YÖNELİK DARBEYE HAYIR!

TÜRKSAT’ın 28 Eylül 2016’da bir çok kanalın yayınını gerekçe göstermeden durdurması özgür basına yönelik bir darbedir.

“Darbecilere karşı mücadele yürüteceğiz” diyenlerin darbecilerin planlarında olan her şeyi tek tek uyguladığına tanıklık etmekteyiz.

Hayatın Sesi, TV 10, Zarok Tv, Van TV, Azadi TV, Jiyan TV gibi kanalların hiçbir gerekçe dahi gösterilmeden karartılması, Kanun Hükmünde Kararnamelerle hukuksuz bir şekilde sürdürülen uygulamaların devamı niteliğindedir. Anayasal güvence altındaki basın özgürlüğünün böylesine keyfi biçimde kısıtlanması Anayasa’yı ihlal anlamına gelmektedir.

Demokrasi adına, hukuk adına ne varsa tek tek ayaklar altına alınmaya devam edilmektedir. Muhalif olan hiçbir sese tahammülü olmayan siyasi iktidar, biat etmeyen herkesi susturmak istemektedir.

TV’lerin ve gazetelerin kapatıldığı bir ülkede buna itiraz etmeyi bırakın bu konunun haberinin dahi yapılamaması, ülkemizdeki baskı rejiminin ve korku imparatorluğunun bir yansımasıdır.

Şurası bilinmelidir ki ancak gerçeklerden korkan bir iktidar özgür basının sesini kısarak halkın gerçekleri öğrenmesini istemez. Öte yandan gerçeklerin asla yasaklanamayacağı da bilinmelidir.

Özgürlüğe, demokrasiye, evrensel hukuka ve insan haklarına aykırı uygulamalara ve bu uygulamaların kılıfı olan OHAL’a derhal bir son verilmeli, KHK’ler aracılığı ile yapılan tüm hukuksuzluklar acilen düzeltilmelidir.

ITUC ETUC