İsveç Büyükelçiliği’nden DİSK’e Ziyaret

İsveç Büyükelçiliği İkinci Sekreteri Anna Önnered ve Siyasi İşler Yöneticisi Serkan Taş, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca ile bir görüşme gerçekleştirdi.

isvec

14 Ekim Cuma günü gerçekleşen ziyarette, ülkemizdeki çalışma yaşamı, insan hakları, çocuk işçilik, Suriyeli mülteciler ve Kürt sorununa ilişkin son zamanlarda yoğunlaşan saldırılar üzerine konuşuldu.

Darbe girişimi sonrası hükümet tarafından ilan edilen Olağanüstü Hal ve çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) başta insan hakları, çalışma yaşamı, basın özgürlüğüne darbeler vurduğunu ifade eden Cafer Konca, sorunların ve güçlüklerin daha fazla demokrasi ve özgürlüklerle aşılabileceğinin altını çizdi.

Suriyeli mültecilerin dramının yalnızca Türkiye tarafından değil başta Avrupa tarafından da sorumluluk üstlenerek çözülmesi gerektiğini belirten Konca, Kürt sorununda yoğunlaşan çatışma ve saldırılarda ölümlerin ve mağduriyetlerin giderek arttığını, çözümün ise yürütülecek müzakerelerle gerçekleşecek barışta olduğunu belirtti.

Konca, darbe girişimine karşı başta parlamentoda grubu bulunan partiler olmak üzere toplumun darbe girişimine karşı tutum aldığını ancak AKP’nin halkın talebi olan daha fazla demokrasi ve özgürlükler yerine kendi sivil darbesini dayattığını belirtti.

Konca, 100 bine yakın kamu emekçisinin iş akitlerinin mahkeme kararı olmadan feshedildiğini, belediye başkanlarının yerine kayyum atamalarının yapıldığını, muhalif basın yayın organlarının kapatılarak gazetecilerin tutuklandığını, barış isteyen binlerce akademisyenin üniversitelerden ihraç edildiğini, insan haklarının askıya alındığını,  adeta bir diktatörlüğe gidiş karşısında DİSK olarak meşru ve demokratik mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

9f39ab61-0055-4d49-9946-c14a4f8f5fac