Image Map

GÜVENLİK-SEN ÜYELERİ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun Güvenlik-Sen üyesi işçilerin gözaltına alınması nedeniyle yaptığı açıklama

GÜVENLİK-SEN ÜYELERİ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

İzmir’de 1 Kasım 2016 Salı günü sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda DİSK/Güvenlik- Sen üyesi üç işçi gözaltına alınmıştır.

Sendikamızın yaptığı açıklamaya göre, gözaltına alınan İZBAN iş yeri temsilcisi Deniz Eker, Ahmet Uslu ve Zülfikar Ali Kaç isimli DİSK üyeleri yıllarca sendikal mücadele içerisinde yer almış kişilerdir.

Bu arkadaşlarımızın siyasi görüşlerine de taban tabana zıt olan ve karşısında yıllarca mücadele ettikleri FETÖ örgütüyle ilişkilendirilmeleri, ülkemizdeki hukuksuzluğun ve keyfiliğin geldiği noktayı göstermektedir.

FETÖ üyeliği şüphesiyle soruşturulan savcıların FETÖ soruşturması yürüttüğüne tanık olduğumuz bir ülkede, bedeli yine işçiler, emek ve demokrasi güçleri ödemektedir.

Bu kirli ve gerici örgütü yıllardır kimlerin kullandığı, büyüttüğünü, finanse ettiğini, her istediklerini karşıladığını, kamuda kadrolaştırdığını işçiler unutmadı ve unutmayacaktır. Kendi suçlarını örtmek ve bu suçların hesabının sorulmasını engellemek için DİSK’lilere çamur atmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, OHAL adı altında sürdürülen antidemokratik politikaların derhal son bulmasını istiyoruz.

 

 

 

 

ITUC ETUC