ETUC’tan dayanışma mesajı

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC, İstanbul’da yaşanan katliama dair dayanışma mesajı yayınladı.

Mesajın tam metni şöyle:

ETUC adına, sizlere, bütün üyelerinize ve Türkiye halkına, 10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş stadyumu yakınında meydana gelen ve TAK tarafından yapıldığı belirtilen iki bombalı terör saldırısı nedeniyle, dayanışma mesajımızı iletmek istiyorum.

44 kişinin hayatını kaybettiği ve 150’den fazla kişinin yaralandığı bu saldırıda, masum insanların katledilmesinin yası içindeyiz, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, her zaman, halka, demokrasi ve insanlık değerlerine yönelik şiddet eylemlerini kınamıştır ve kınamaya da devam edecektir. Sorumlular mutlaka bulunmalı ve yargılanmalıdır.

Sendikacılar olarak bizler insan hakları, demokratik değişim, sosyal adalet, herkes için insan onuruna yakışır iş ve yaşam koşulları için mücadele ediyoruz, her zaman şiddetin karşısındayız. Uluslararası toplum ve Türkiye, ülkeye barışın getirilebilmesi ve sürdürülebilir ekonomik gelişmenin bir siyasi süreç yoluyla sağlanabilmesi için, daha çok çaba göstermek zorundadır. Gerilimi ve şiddeti yükseltecek her türlü eylemden kaçınılmalıdır. Diyalog ve uyum, radikalleşme ve terörizmi besleyen siyasi-sosyal ve kültürel dışlamanın engellenebilmesi için temel şartlardır.

Saygılarımla,

Luca Visentini