Image Map

İSTANBUL’DA YAŞANAN SALDIRIYI LANETLİYORUZ!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul Ortaköy’de yılbaşı kutlaması sırasında gerçekleştirilen saldırıya dair bir açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

İSTANBUL’DA YAŞANAN SALDIRIYI LANETLİYORUZ!

BU ÜLKENİN YENİ BİR YILA KATLİAMLA GİRMESİNİN SİYASİ SORUMLULARI İSTİFA ETMELİDİR

Ülkemiz yeni yıla yeni bir katliam haberiyle girdi. İstanbul Ortaköy’de bir eğlence mekanında düzenlenen terör saldırısında en az 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi ise yaralandı. Öncelikle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Katliamlarla geçen koca bir yılın ardından, yeni yılın ilk gününde, göz göre göre yaşanan bu katliamla birlikte iktidarın yine bir sorumluluk üstlenmemesi artık kabul edilemez bir noktaya ulaştı.

Toplumu sürekli kutuplaştırıp, nefret dilini kullanarak düşmanlaştıranlar,

Laikliği her fırsatta ayaklar altına alıp, toplumun her kademesinde cihatçı katil yaratan; ilkokul çocuklarına cihat yeminleri ettiren öğretmenler yetiştirip, sokak ortasında kadınlara saldıranları serbest bırakanlar,

“Yılbaşı kutlamak gayrımeşrudur” diye fetva verenler,

OHAL süresince gazetecilerden siyasetçilere binlerce insanı tutuklayan, ancak halk için hiçbir güvenlik önlemi almayanlar,

Hiçbir şekilde siyasi sorumluluk almayan, “istifa” dendiğinde dalga geçercesine gülümseyerek karşılayanlar bu cinayetin siyasi sorumlularıdır. Onlar artık istifa etmelidir.

Bizlerse; eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir ülkeye olan inancımızı ne 2016’da kaybettik, ne 2017’de; ne de sonrasında kaybedeceğiz. Demokrasi için verilecek emeğimiz, uğruna direnilecek memleketimiz, faşizme ve diktatörlüğe teslim edilmeyecek düşlerimiz var!

Bizler, baskıya, savaşa, teröre karşı birlikte yaşama ve birlikte yaşatma mücadelesine inadına devam edeceğiz.

ITUC ETUC