DİSK KOROSU YENİ KORİSTLERİYLE BULUŞUYOR!

DİSK 50. yılında örgütlülüğü, çoksesliliği, direnişi sanat kulvarında da hayata geçirdiği bir koro kurdu. İlk olarak 13 Şubat’ta yapılan 50. Yıl kutlamasında sahne alan koro, Genco Erkal, Kardeş Türküler ve Zülfü Livaneli ile ilk repertuarını sundu. Devrim marşlarını, dünya halklarının şarkılarını seslendiren koro Türkiye’de ve dünyada emeğin, birliğin, DİSK’in Sesi olmayı yeni katılımcılarıyla birlikte sürdürecek.

Koronun şefliğini daha önce Ruhi Su Dostlar Korosu ve daha birçok koronun şefliğini yapmış olan Berktay Akyıldız üstleniyor. Soprano, alto, tenor ve bas seslerinden oluşan çoksesli koro çalışmalarını haftada iki gün Dikilitaş’taki DİSK Genel Merkezinde gerçekleştiriyor.

DİSK Korosu’nda yer almak isteyenler için seçmeler 23-26 Mart 2017 tarihleri arasında DİSK Genel Merkezinde yapılacak. Temel müzik ve nota bilgisi, çoksesli müzik için yeterli bir kulak ve sağlıklı bir sese sahip olması beklenen adaylarda yaş sınırı aranmayacak.

Yer: Disk Genel Merkezi, Dikilitaş Mahallesi Eren Sokak No:4 Beşiktaş, İstanbul

Tarihler: