5 yıldızlı oteldeki sendikalı işçi kıyımına karşı DİSK’te açıklama

İstanbul Beşiktaş’taki Shangri-La otelinde çalışan turizm işçileri, DİSK/Dev Turizm İş sendikasına üye oldukları için işten çıkarılmaları üzerine DİSK Genel Merkezinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Dev Turizm İş Örgütlenme Daire Başkanı Ali Karabudak da katıldı.

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası İstanbul Şube Başkanı Salih Karakoç tarafından yapılan açıklamada doluluk oranının yüzde 90’ları aştığı bir zamanda, başarı sertifikası almış üyelerinin işten atılmasının nedeninin otelin iddia ettiği gibi “ekonomik” olamayacağına dikkat çekildi. “Bu açıkça sendika kıyımıdır, bu açıkça işçinin anayasal hakkı olan sendika hakkının gasp edilmesidir” denilen açıklamada Shangri-La otelinde yaşanan bu olumsuz çalışma şartlarının ortadan kaldırılması için mücadele etmeye devam edileceği söylendi.

İşçilerin Anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko da DİSK’in daima işçilerin yanında olacağını, işçilerin geri alınması için ve insanca yaşanabilir bir ücretle bir toplu sözleşme imzalanması için Dev Turizm İş sendikamızla beraber çaba göstereceğini söyledi.

Birgün