DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel’den oluşan heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Ankara’da, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren ziyarette Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Bülent Tezcan, Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan da hazır bulundu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kıdem tazminatının fona devri, taşeron ve kiralık işçilik, iş cinayetleri, çocuk işçilik ve işsiz sayısının 7 milyona ulaşması gibi sorunları dile getirerek, bu sorunlar etrafında gündem yaratılması çağrısında bulundu. Televizyon, radyo ve gazetelerin kapatılmasıyla birlikte yaklaşık 5000 basın emekçisinin işsiz kaldığını hatırlatan Beko, basın ve ifade özgürlüğünün anayasal teminat altında olmasına rağmen 150’nin üzerinde gazetecinin cezaevinde olduğuna dikkat çekti. Görüşmede KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin, kayyum atanan 85 belediyenin ve bu belediyelerde işlerine son verilen 1500 belediye işçisinin durumları da görüşüldü.