Image Map

Urla’da taşeron işçilerinin sendika coşkusu

Urla Belediyesinde çalışan 400 taşeron işçisi DİSK Genel İş sendikasına üye olurken, 19 Mayıs’ta düzenlenen törende çifte bayram yaşadılar

Urla Belediyesi bünyesinde çalışan 400 taşeron işçinin sendikalaşma süreci ve toplu sözleşmesi için ilk adım atıldı. 19 Mayıs’ta belediye önünde düzenlenen törende marşlar söyledi, halaylar çekerek taşeron işçilerin sendikalaşma sürecini kutlandı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca, DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası İzmir 4. Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, CHP İlçe Başkanı Bahri Yalaz ve meclis üyeleri, işçiler, aileleri ve yakınları Belediye önündeki törende bir araya geldi.

9 Eylül

Törende konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye’nin üreten işçilerin emekleri üzerinde inşa edileceğini de hatırlatarak “Emektar işçilerimiz hepinize selam olsun. Herşeyin mimarı sizlersiniz. 8 Mart’ı siz yarattınız, 1 Mayıs’ı siz yarattınız” dedi.  Kani Beko sözlerini “Mustafa Kemal Atatürk için, Kemal Türker için, Uğur Mumcu için, Kadınlarımız için, Hasan Tahsin için ve Türkiye Cumhuriyeti için ayağa kalkalım” çağrısıyla bitirdi.

9 Eylül

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise “Emeğin en yüce değer olduğunu gayet iyi bilirim. Buradaki herkesin ailesi benim ailem, herkesin çocuğu da benim çocuğumdur” dedi.

Ege Telgraf

 

Ege Telgraf

 

Haber Ekspres

 

Haber Türk

 

Hürriyet

 

İlkses

 

Milliyet

 

Posta

 

Ticaret

 

Yeni Bakış

 

Yeni Bakış

 

Yenigün

ITUC ETUC