DİSK Adalet Nöbeti ziyaretinde duyurdu: Adalet Yürüyüşüne katılıyoruz!

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Maçka Parkı’nda başlatılan “Adalet Nöbeti”ne DİSK destek verdi.

18 Haziran Pazar günü, nöbetin dördüncü gününde DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi, DİSK üyesi sendikaların genel merkez ve şube yöneticileriyle DİSK’li işçiler, Maçka Demokrasi Parkı’nın Harbiye girişinde toplanarak, nöbetin tutulduğu alana sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

“Adalet halkın ekmeğidir, işçilerin geleceğidir” pankartı açan işçiler, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganıyla parka girdi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun da katıldığı yürüyüşte “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Tutuklu vekiller serbest bırakılsın”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “İş, ekmek, özgürlük”, “-Ne İstiyoruz -Adalet” sloganlarıyla yürüyen işçilere çevreden alkışlarla destek geldi.

Kani Beko: Adalet isteyenlerin yanındayız

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, adalet isteyenlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, iktidarın kendisine muhalif olan herkesi hedef aldığını vurguladı ve “Bunun adı diktatörlük değil de nedir?” diye sordu.

FETÖ’nün bir araç olarak kullanıldığını, kamu çalışanlarının, kayyum atanan belediyelerdeki işçilerin, grevler yapan işçilerin, basın emekçilerinin, milletvekillerinin, sendikacıların, belediye başkanlarının, eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi, barış isteyen herkesin iktidarın hedefinde olduğunu söyleyen Kani Beko, bu adaletsizlikler karşısında DİSK’in Adalet Yürüyüşünü destekleyeceğini duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise DİSK’in demokrasi dersi verdiğini belirterek, “Adalet gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu parti meselesi değildir. Bu tüm toplumun meselesidir. Bu içeride olan bütün milletvekillerinin çıkması için verilen bir mücadeledir” dedi.

DİSK, 20 Haziran 2017, Salı günü, saat 07.00’da, Kızılcahamam Berçin Çayı mevkiinden yürüyüşe katılacak.