Image Map

DARBE DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ!

DARBE DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ!

DİSK Yönetim Kurulu adına DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla yaptığı açıklama

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) olarak bir yıl önce, 15 Temmuz 2016’da yaşanan askeri darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, darbeciler tarafından katledilen yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

Halk egemenliğine karşı girişimler olan darbelerin, demokrasiye ve işçi haklarına verdiği zararların bilincinde olmak, demokrasiye ve özgürlüklere kast eden her türlü darbeye ve diktaya karşı mücadele etmek işçi sınıfının önemli bir görevidir.

Darbelerden ve baskı rejimlerinden en büyük zararı görmüş, faaliyetleri durdurulmuş ve yöneticileri darbeciler tarafından idamla yargılanmış bir işçi örgütü olan DİSK,  15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle darbecileri bir kez daha lanetlerken, darbenin aydınlatılması ve tüm sorumluların hesap vermesi talebini de bir kez daha güçlü bir biçimde dile getirmektedir.

15 Temmuz günü halka silah sıkanlar, halk iradesinin cisimleştiği TBMM’yi bombalayanlar kadar, onlara bu emri verenlerin, darbenin merkezinde olduğu söylenen FETÖ yapılanmasını besleyenlerin, destekleyenlerin, ayrımsız-kayıtsız şartsız hesap vermesi gerekmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminde yitirdiğimiz yurttaşlarımız için adalet, siyasetten bürokrasiye tüm sorumluların adil bir yargılama süreci sonunda hesap vermesiyle sağlanabilir.

Bu vesileyle, askeri darbelerin panzehirinin gerçek bir demokrasi, adil bir hukuk devleti, örgütlenme ve ifade özgürlüğü, güçler ayrılığı ilkesi, güçlü bir parlamenter demokrasi olduğunun altını bir kere daha çiziyoruz.

 

ITUC ETUC