Unutulmaz işçi önderi Abdullah Baştürk anıldı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanlarından ve Genel-İş Sendikamızın Kurucu Genel Başkanı Abdullah Baştürk, ölümünün 26. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene eşi Ayten Hanım ve oğlu Bülent Baştürk’ün yanı sıra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK önceki dönemler Genel Başkanları Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Genel-İş Yönetim Kurulu Üyeleri, DİSK üyesi sendikaların genel başkanları, merkez ve şube yöneticileri, işyerlerinden temsilciler ile çok sayıda DİSK’li ve mücadele arkadaşları katıldı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun, Abdullah Baştürk, Kemal Türkler ve Rıza Kuas başta olmak üzere demokrasi, özgürlük ve sendikal haklar mücadelesinde yaşamını kaybedenler için saygı duruşu çağrısının ardından ilk konuşmayı yapan Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, OHAL döneminde haksız hukuksuz ihraçlarla karşı karşıya kalındığını belirterek, Baştürk’ün mücadelesinin bugüne ışık tutması gerektiğini söyledi. Abdullah Baştürk’ün ilkeleri ve düşünceleriyle sendikal hareketin rehberi, işçi sınıfı mücadelesinin unutulmaz ismi olduğunu vurgulayan Çalışkan, “kurucu Genel Başkanımız Abdullah Baştürk’ün huzurunda söz veriyoruz, emek ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Çalışkan’dan sonra sözü DİSK Genel Başkanı Kani Beko aldı. Konuşmasına Türkiye’nin hukuksuz bir anayasa ile yönetildiğine dikkat çekerek başlayan Beko, Baştürk’ün işçilerin haklarını koruyan, demokratik bir anayasa için verdiği mücadeleyi hatırlattı. Taşerona kadro düzenlemesinin anayasa’nın eşitlik ilkesinin çiğnenerek hazırlandığını söyleyen Beko, “kadro KHK ile gelirse, aynı şekilde KHK ile gidebilir” dedi. Beko, konuşmasını “demokratik bir Türkiye için mücadele şart” diyerek tamamladı.

Abdullah Baştürk’ün mezarına karanfillerin bırakılmasıyla anma töreni sona erdi.