Eskişehir: Krize karşı #Direnİşçi

“Krize karşı #Direnİşçi” buluşmaları kapsamında 25 Ekim Perşembe günü Eskişehir’de bir basın açıklaması düzenlenerek, “Krizin faturasını işçiler değil, krizi yaratanlar ödesin” denildi.

Eskişehir’de İstasyon Caddesi girişinde yapılan basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Çetin Çalışkan, DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi ve Genel İş İl Temsilcisi Günay Ayaz, Genel İş Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, Birleşik Metal İş Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arı, Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, DİSK üyesi sendikalardan işçiler katılırken, KESK, TMMOB ve TTB başta olmak üzere emek ve meslek örgütü temsilcileri, çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisinin yanı sıra Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de destek verdi.

Burada bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu  “Dışarıdan sıcak para akışına dayanan ama aldığı borcu da betona gömen, üretimi değil tüketimi kışkırtan bir ekonomik modelle bu duruma gelindi.” dedi.

Çerkezoğlu, ülkenin dışa bağımlı hale getirilmesi sonucu sıkıntıların yaşandığını öne sürerek, “Bu yaşananların faturasının halkın yüzde 99’unun yansıtılmasına karşı omuz omuza bir mücadeleyi yürütüyoruz” diyerek, çok sayıda emek ve meslek örgütünün, demokratik kitle örgütünün ve siyasi partinin imza attığı ortak bir deklarasyonla kriz koşullarında emeğin haklarını savunacak bir mücadelenin ilan edileceğini açıkladı.

Kadroya geçiş sürecinde belediye işçilerinin karşılaştıkları haksızlıkları da hatırlatan Arzu Çerkezoğlu, “gerçek bir kadro ve özgür toplu sözleşme” için mücadelenin süreceğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Çetin Çalışkan, DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi ve Genel İş İl Temsilcisi Günay Ayaz, Genel İş Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, Birleşik Metal İş Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arı, Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner’den oluşan DİSK heyeti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.