Image Map

Krize karşı emeğin haklarını savunanlar Kadıköy’de buluştu

“Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz” diyen çok sayıda sendika, meslek örgütü, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü, Kadıköy sokaklarında bildiri dağıttı.

Geçtiğimiz günlerde “Krize Karşı Emeğin Haklarını Savunmak İçin Omuz Omuza” başlıklı bir deklarasyon yayınlayan ve ortak mücadele çağrısı yapan çok sayıda sendika, meslek örgütü, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü, “Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz” başlıklı bildirileri dağıtmak üzere 3 Kasım 2018, Cumartesi günü, Kadıköy Altıyol’da bir araya geldi.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, bildiri dağıtımından önce kısa bir konuşma yaptı. Krizi işçilerin değil, patronların yarattığını vurgulayan Saygılı, buna karşılık krizin bedelinin işçilere ödetilmek istendiğini, ancak buna izin vermeyeceklerini belirtti. Bir araya gelen onlarca kurumun ortak taleplerini okuyan Saygılı, krize karşı bir bayrak açtıklarını belirterek bu talepler etrafında mücadele etmek isteyen herkesi bu bayrak altında toplanmaya çağırdı.

Saygılı’nın konuşmasının ardından Kadıköy sokaklarında bildiri dağıtımına başlayan kurum temsilcileri, etkinliği Kadıköy İskele Meydanı’na kadar sürdürdü.

 

ITUC ETUC