Image Map

Samsun: “İşçi sınıfı borçlu değil alacaklıdır”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Samsun Demokrasi Güçleri tarafında düzenlenen “Ekonomik kriz ve demokrasi mücadelesi, ne yapmalı?’’ paneline katıldı.

3 Kasım Cumartesi günü Samsun Gar Restoran’da gerçekleşen panele DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, iktisatçı akademisyen Özgür Öztürk ve iktisatçı gazeteci Bülent Falakoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bizler gelen faturalarda, her gün yapılan zamlarda, düşük ücretlerde, işten atmalarda, güvencesiz çalıştırma biçimlerinde, artan borçlarımızda krizi yaşıyoruz” dedi.

“Krizin faturasını ödemeyeceksek bir mücadele programı yapıp hayata geçirmeliyiz” diyen Çerkezoğlu krize karşı işçi sınıfını koruyacak politikaları şu şekilde özetledi:

“Somut adımlar atılmalıdır. Asgari ücret insanca yaşanacak seviye yükseltilsin, işsizliğin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda toplu işten çıkarmalar yasaklansın. İşsizlik fonu işçilere kullanılsın, vergi adaleti sağlansın. Asgari ücretten vergi alınmasın, az kazanandan az çok kazanından çok vergi alınsın. Elektrik, su, doğalgaz, ulaşıma yapılan zamlar geri alınsın.”

Bu somut talepler etrafında halkı örgütleyen bir mücadelenin gerekliliğine dikkat çeken Çerkezoğlu, “Buna en yakınımızdaki kişiden başlamak zorundayız” dedi.

“Demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakkı olmaz. Emeğin hakkının olmadığı yerde demokrasi olmaz” diyen Genel Başkanımız, herkesi mücadeleyi büyütmeye çağırdı. Ekonomik krize karşı mücadelenin bir memleket meselesi olduğunun altını çizen Arzu Çerkezoğlu, “Bu kriz, yıllardır bu ülkeyi yönetenlerin politikalarının, ekonomik tercihlerinin sonucu ortaya çıkmış bir krizdir. Şimdiye kadar kazanılan karı emekçilerle paylaşmayanlar şimdi zararı emekçilerle paylaşamazlar. İşçi sınıfı borçlu değil, alacaklıdır” dedi.

Evrensel

Haber Samsun

ITUC ETUC