Image Map

DİSK’liler ve DİSK dostları Zengin Mutfağı oyununda buluştu

DİSK’liler ve DİSK dostları, 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 49. yılında, direniş günlerini konu alan ve Şener Şen’in oynadığı Zengin Mutfağı adlı oyunun gösteriminde buluştu. Oyunu 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu da izledi.

Başrolünü Şener Şen‘in oynadığı ve 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi günlerinde zengin bir ailenin mutfağında çalışan işçilerin günlük hayatlarını konu alan Zengin Mutfağı adlı oyunun gösterimi 15 Mayıs 2019, Çarşamba akşamı, Dasdas Ataşehir’de yapıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK önceki dönem Genel Başkanları Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Araştırma Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK/Tekstil Genel Başkanı Kazım Doğan, sendikalarımızın yönetim kurulu üyeleri, temsilcileri, DİSK’li işçiler ve DİSK dostlarının izlediği tiyatro oyununun gösterimine 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halk iradesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ve siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin genel başkanları, temsilcileri, milletvekilleri ile belediye başkanları da katıldı.

Oyunun ardından Şener Şen ve ekibini tebrik eden Çerkezoğlu ve İmamoğlu, basına kısa bir açıklamada bulundular. Zengin Mutfağı oyununun DİSK’in ve Türkiye İşçi Sınıfı tarihinin önemli bir dönemeci olan 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’ni ve DİSK’in o dönemki örgütlenme sürecini anlattığını belirten Çerkezoğlu, oyunun genç kuşaklar için bir eğitim niteliğinde olduğunu söyledi. “Bugün burada sadece DİSK’liler değil, DİSK dostları da aramızda” diyen Çerkezoğlu, katılımlarından dolayı İmamoğlu’na teşekkürlerini iletti. Çerkezoğlu’nun ardından kısa bir açıklama da Ekrem İmamoğlu yaptı. “Bizim için keyifli bir sanat molası oldu” diyen İmamoğlu, sanat dolu bir İstanbul sözü verdi.

ITUC ETUC