Image Map

Tazminatı vermek yok: Fotoğraflarla İstanbul 1 Mayıs’ı

“İş, adalet, özgürlük” diyerek bir araya gelen onbinlerin İstanbul’daki 1 Mayıs adresi Bakırköy Halk Pazarı oldu. Kıdem tazminatı hakkına sahip çıkan işçilerin damgasını vurduğu miting kitleselliğiyle dikkat çekti. İşte fotoğraflarla İstanbul 1 Mayıs’ı…

DİSK korteji sabahın erken saatlerinde Marmara Forum önünde buluştu. Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu yıl da 1977 1 Mayısı’nın simge pankartı DİSK kortejinin en önünde yer aldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, Yönetim Kurulu Üyeleri Alaattin Sarı ve Kanber Saygılı, DİSK önceki dönem Genel Başkanlarından Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, Devrimci Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, İletişim-İş Genel Başkanı Ünal Doğan, Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden ve TEKSTİL Genel Başkanı Kazım Doğan’ın yanısıra sendikalarımızın genel merkez ve şube yöneticileri ile çok sayıda DİSK’li, DİSK kortejinde yerini aldı.

DİSK’li işçilerin bu yıl taşıdıkları bir diğer pankart ise kıdem tazminatı hakkı ile ilgiliydi. “Ölmek var, dönmek yok, tazminatı vermek yok” diyen işçiler, miting boyunca kıdem tazminatının fona devri planlarına karşı tepkilerini haykırdı.

Mitinge İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Miting kürsüsüne eşi ile beraber çıkan İmamoğlu, “Emeğinizin karşılığını alacağınız günlere inancımla hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

Saygı duruşunun ardından sahneye çıkan DİSK Korosu’nun seslendirdiği marşlara tüm alan eşlik etti.

İşçi marşlarını ve devrim türkülerini seslendiren DİSK Korosu, Enternasyonal’i misafir sanatçılar, kurum temsilcileri ve milletvekilleriyle birlikte söyledi.

DİSK Korosu’nun ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konuşmasını yapmak üzere kürsüne çıktı. Konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiriyle başlayan Çerkezoğlu, “Zorbalar kalmaz gider” diyerek alanda toplanan onbinleri selamladı. Konuşmasında işçilerin nasıl bir memleket istediğine değinen Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatımıza, son kalemize, birikmiş emeğimize, alın terimize, çocuklarımızın emanetine el uzatanları, pişman edecek miyiz?” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun konuşmasının tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Miting programından önce alana girişler devam ederken sahne alan Grup Vardiya, alanın coşkusuna coşku kattı.

Mitingin bir diğer coşkulu ismi Sadık Gürbüz oldu. Gürbüz’ün seslendirdiği “Venceremos” marşına tüm katılımcılar eşlik etti.

“Acil Demokrasi” diyen Bulutsuzluk Özlemi, 1 Mayıs alanında bizlerleydi.

MKM sanatçılarından Nurcan Değirmenci ve ekip arkadaşları da 1 Mayıs sahnesindeki yerlerini aldılar.

 

ITUC ETUC