Image Map

Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu’na aynı konuşmadan ikinci soruşturma

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu hakkında 3,5 yıl önce Sapanca’da katıldığı bir panelde iktidara yönelttiği eleştiriler nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması 14 Kasım Perşembe günü Sapanca Adliyesinde görüldü.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, DİSK üyesi sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, DİSK Bölge Temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda emek ve meslek örgütü, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi duruşmaya katılarak destek verdi.

Ayrıca uluslararası sendikal hareketten de, ITUC Hukuk Dairesi’nden Zuzanna Muskat, EPSU Genel Başkan Yardımcısı ve Fransa CGT Sağlık İşçileri Sendikası Başkanı Francoise Geng, İngiltere UNISON Sendikasında Mark Beacon ve İngiltere UNITE Sendikasından Colenzo Jarrett-Thorpe dayanışma için Sapanca’da idi.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla hakkında dava açılan Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu mahkemedeki savunmasında “Ülkeyi yönetenlere yönelik eleştirileri ifade etmiştim. Düşüncelerin tartışılması gereken yerler mahkeme salonları değildir” dedi ve ekledi: “İddianamede tarafıma isnat edilen suç, onyıllardır bayrağını onurla taşıdığım ve bugün de Genel Başkanlığını yürüttüğüm DİSK’in bana verdiği bir görevdir. Gereğini yapmaktan onur duyarım.”

Dava 9 Mart 2020’ye ertelenirken, aynı konuşma nedeniyle 3.5 yıl sonra “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yeni bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Duruşmanın ardından Sapanca Adliyesi önünde basına açıklama yapıldı. DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca burada yaptığı açıklamada, “Emeği ve demokrasiyi savunmak bu ülkede suç haline gelmiştir. Bu davanın adaletle, hukukla bağdaşır bir yanı yoktur” derken DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “Bildiklerimizi, inandıklarımızı söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Mücadeleye devam!” dedi.

Basın açıklamasının ardından, mahkemeye gelen kurum temsilcileri doğayı katleden teleferik inşaatına karşı doğasına, ağacına sahip çıkan Sapancalıların direniş çadırını hep beraber ziyaret etti.

ITUC ETUC