İbrahim Güzelce’yi ölümünün 44. yılında saygıyla anıyoruz
DİSK’in kurucularından, DİSK’in ilk Genel Sekreteri ve Basın-İş Genel Başkanı İbrahim Güzelce’yi ölümünün 44. yılında saygıyla anıyoruz.
İbrahim Güzelce 1975’te DİSK Genel Sekreterliği’ne yeniden seçilmesinden kısa bir süre sonra yakalandığı amansız hastalık sonucu 11 Nisan 1976’da aramızdan ayrılmış; 14 Nisan 1976’da düzenlenen kitlesel bir cenaze töreniyle defnedilmişti. DİSK’in ve Türkiye işçi sınıfının öncülerinden Güzelce’nin ölüm yıldönümünde DİSK Tarihi kitabında yer alan biyografisini yayımlıyoruz.
DİSK Tarihi kitabında yer alan İbrahim Güzelce biyografisine ulaşmak için yukarıdaki görsele tıklayınız.
DİSK Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan SERDAROĞLU; Cengiz-Kolin grubuna ait #SATERE Elektrik işçileri, İŞ, EKMEK ve HAK mücadelesi veriyor.
işçinin seçtiği sendika iradesi tanınsın.
#SatereİşçisiYalnızDeğildir
Sendikamız MATA OTOMOTIV ve SATERA ELEKTRIK işçilerinin mücadelesini büyütüyor
* Mata Otomotiv işçileri 27 Mart Pazartesi günü Ankara’ya yürüyecek
* Satera Elektrik işçileri 30 Mart Perşembe günü Cengiz Holding önünde çadır kuracak
Basın Açıklamamız:
http://www.birlesikmetalis.org/index.php/tr/guncel/basin-aciklamasi/2006-mata-satera
Uluğ işçileri diyor ki 📢 Verdiğinizi kabul etmiyoruz, hakkımızı istiyoruz!
Çünkü patronların sefalet ücreti dayatması kabul edilebilir değil! Çünkü insanca yaşamak her işçinin hakkı.