Image Map

İşçiler Türkiye’nin dört bir yanında tek yürek: Kıdem tazminatımızı gasp ettirmeyeceğiz!

DİSK Başkanlar Kurulu’nun kıdem tazminatına ilişkin açıkladığı sonuç bildirgesi, 81 ilde, yüzlerce işyerinde, on binlerce işçinin katılımıyla okundu. DİSK Yönetim Kurulu, ülkenin dört bir yanındaki basın açıklamalarına katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Garajı’nda düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Çerkezoğlu, “eğer kıdem tazminatımıza ilişkin bir yasal düzenleme Meclis’e gelirse, bugün başlayan bu yürüyüş genel grevlere, genel direnişlere taşınacaktır!” dedi. DİSK Başkanlar Kurulu sonuç metnini ise DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Nevzat Karataş okudu.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, bugün sabah saatlerinde Bekaert İzmit Çelik Fabrikası işçileriyle beraber “kıdem tazminatımızı gasp ettirmeyeceğiz” dedi. Serdaroğlu, yaptığı açıklamada “Eğer DİSK sokağa çıkmışsa, bilin ki sizin saldırılarınız püskürtülecek demektir!” dedi.

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Konak Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına katıldı. İzmirli işçilerin yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasında bir konuşma yapan Çalışkan, “Bizi yok sayamazsınız, kararlıyız, alanlardayız. Kıdem tazminatımıza dokundurmayız!” dedi.

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı da Kocaeli, BASF Turk Kimya – Gebze Üretim Tesisi’nde Lastik-İş üyesi işçilerle beraberdi. DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük‘ün de katıldığı açıklamada “kazanılmış haklarımıza bir saldırı durumunda gereğini yapmak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu hatırlatırız” diyen Sarı, DİSK Başkanlar Kurulu sonuç metnini lastik işçileriyle beraber okudu.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ağuş ve DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, Ankara’da düzenlenen basın açıklamasına katıldı. DİSK önceki dönem Genel Başkanı, milletvekili Kani Beko’nun da katıldığı basın açıklamasını yapan Ağuş, “Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetidir! Kıdem tazminatına sahip çıkmak emeğimize, geleceğimize, memleketimize sahip çıkmaktır.” dedi.

Kıdem tazminatının gaspına yönelik tüm girişimlere karşı DİSK’in ve Türkiye işçi sınıfının mücadele kararlılığını vurgulayan DİSK Başkanlar Kurulu sonuç metni, Türkiye genelinde, DİSK’in örgütlü olduğu yüzlerce işyerinde, binlerce işçi tarafından okunmaya devam ediyor.

ITUC ETUC