Mahmut Seren’i saygı, sevgi ve özlemle andık

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı Mahmut Seren’i aramızdan ayrılışının 13. yılında Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlenen törenle sevgi, saygı ve özlemle andık.

Anma törenine Mahmut Seren’in eşi ve ailesi, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK eski Genel Başkanı ve CHP Milletvekili Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve Sosyal-İş Genel Başkanı Mustafa Ağuş, DİSK İç Anadolu bölge temsilcisi ve Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, DİSK üyesi sendikaların yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Anmada açış konuşmasını yapan Genel İş Sekreteri Şükret Sevgener, anmaya katılanları saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Mahmut Seren’in bütün yaşamını işçi sınıfı mücadelesi için, eşitlik, barış, demokrasi mücadelesi için adadığını, sınıfsız sömürüsüz bir dünya için en ön saflarda mücadele veren bir önder olduğunu ifade etti.

“Bugün hukukun ve adaletin yerine kayyımların olduğu, sendikal örgütlülüğümüze ve alın terine saldırıların olduğu, esnek güvencesiz çalışmanın yaygınlaştığı ve kıdem tazminatına saldırının yoğunlaştığı karanlık bir dönemi yaşıyoruz” diyen Remzi Çalışkan, sendikal mücadelenin aynı zamanda demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizdi ve konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bugün ihtiyaç daha fazla mücadele ve daha güçlü örgütlülüktür. Biz Abdullah Baştürk’ün ve Mahmut Seren’in mücadele çizgisinde yürümeye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi asla geri düşürmeyeceğiz. Sizlerin zor şartlarda vermiş olduğunuz mücadeleyi bugün daha da ileri götüreceğiz.”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada Mahmut Seren’in bütün yaşamını işçi sınıfı, emek, demokrasi, eşitlik, adalet mücadelesine adadığını, DİSK’in birliği ve bütünlüğü için önemli görevler yüklendiğini, DİSK’i geleceğe taşımak için atılan önemli adımların altında imzası olduğunu anlattı. Bugün pandemi şartları altında işçi sınıfının kazanılmış bütün haklarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı süreçte, birlik ve bütünlük içinde DİSK’i geleceğe taşıma görevlerini hatırlatan Arzu Çerkezoğlu, “Hayatımızın tek bir anını bile esirgemeden omuzlarımızı birbirine daha sıkı yaslayarak bu görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasında “İşçi sınıfının mücadelesiyle kurulacak emeğin Türkiye’si ve emeğin dünyası bu ülkenin ve dünyanın geleceğini kurtaracak olan yegâne mücadeledir” dedi.

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı Mahmut Seren’in anma töreni mezarına karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.